Hantverkare hörde ljud från byggarbetsplats: Drog upp denna varelse ur leran

Johanna Frid

407 veckor sedan

|

23/09/2016
Ett gäng brittiska hantverkare följde efter ljuden och hittade ett litet djur som var fångat i leran på en byggplats. Vilken typ av djur det rörde sig om kunde man först se efter att veterinären gett den ett bad.

En grupp hantverkare som i förra veckan arbetade på ett projekt i London kunde en morgon konstatera att det fanns ovälkomna ljud och besök på byggplatsen. 

Efter en stunds letande hittade de källan till ljuden, som kom från en stor lerpöl på platsen. Här drog de upp "inbrottstjuven": ett litet djur som var i ett sånt skick att ingen kunde se vilken sorts djur det faktiskt var.

Hantverkarna fick snabbt iväg gästen till ett djursjukhus där den omgående fick hjälp.

Det var inte förrän veterinären gav den lilla krabaten ett bad som det framgick att det var en rävunge som förvillat sig in på byggplatsen:

Rävungen bedömds vara cirka fyra månader gammal, och om byggarbetarna inte hade hittat den hade den förmodligen dött av ansträngningen att försöka komma upp ur lerhålet.

Den lilla killen togs om hand på sjukhuset de närmaste dagarna - och fick namnet "Muddsey" - men har nu släppts ut i det fria igen.