Hemlös pojke går fram till bil för att tigga om pengar - men när han tittar in, brister han ut i gråt

Henrik R

56 veckor sedan

|

19/05/2023
Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
John brast ut i tårar när bilisten rullade ner fönstret.

Många välbärgade människor ser på fattiga människor med misstro. De antar att folk som ber om pengar på gatan är kriminella eller tjuvar, som spanar efter allt de kan få tag på.

Men sanningen är att människor som lever i fattigdom ofta visar sig vara mer generösa och empatiska än de som lever bekväma liv.

Ett exempel på detta är en liten pojke vid namn John Thuo. Han bor i Nairobi, Kenya, där han liksom många andra fattiga barn brukade tigga om pengar på gatan.

John Thuo tillbringade sina dagar på Nairobis gator, där han tiggde om pengar. Det är något som irriterar många bilister, för de antar att tiggarna mest troligt är tjuvar.

Men John Thuo visade att han inte bara inte är en tjuv, men att han också har ett hjärta av guld.

En dag, medan pojken var ute för att tigga, gick han fram till en bil för att be om pengar. Men när han tittade in, blev John slagen av något ovanligt han såg.

Bilens förare var ansluten till slangar och andades syre från en tank. Kvinnans namn är Gladys Kamande. Hon är 32 år gammal och hon förklarade för John att hennes lungor hade kollapsat, så hon kunde inte andas ordentligt och var tvungen att ha syretankar med sig för att kunna överleva.

Foto: Privat

John blev chockad över att inse att det trots hans fattigdom finns människor i världen som har det sämre än han - eftersom de inte ens har sin hälsa.

Rörd till tårar erbjöd John Gladys alla de pengar han hade fått den dagen, och höll hennes hand genom fönstret.

En förbipasserande noterade händelsen, tog några bilder och berättade historien på internet. Och inom några dagar hade historien blivit viral och utlöste en kedjereaktion som för alltid skulle förändra både Johns och Gladys liv.

Foto: Privat

Efter Gladys historia spreds strömmade tusentals donationer in. Sammanlagt bidrog vänliga främlingar med 80 000 dollar för att ge henne möjlighet att resa till Indien och få behandling.

Och hur går det för John? Efter all den uppmärksamhet han fick på sociala medier, blev han slutligen räddad från gatan och adopterad in i ett kärleksfullt hem.

Kvinnan som adopterade honom, Nissy Wambugu, gav honom också möjligheten att börja studera!

Till sist hjälpte Johns gest av vänlighet inte bara Gladys - men gav honom också en mor och ett hem.

Foto: Privat