Hjältehunden Uno: Han har räddat 16 liv som blodgivare – nu kan han bli "Årets Blodgivarhund 2023"

Henrik R

55 veckor sedan

|

29/06/2023
Hundar kan också vara hjältar. Ta Uno till exempel, en 7-årig Flat Coated Retriever från Kalmar som har räddat inte mindre än 16 liv tack vare sin blodgivning. Nu kan hans omsorgsfulla insats bli belönad, eftersom han är nominerad till "Årets Blodgivarhund 2023". Blodgivning är en räddande handling som inte bara människor kan göra. Även djur kan donera blod, vilket har räddat många hundar och katters liv genom åren. Behovet av blod är lika stort bland djur som hos människor och kan vara avgörande för liv och död. Uno, som varit blodgivare sedan han var 1,5 år, har vunnit hjärtan inte bara genom sina livräddande donationer, utan också genom sin positiva attityd. AniCura djursjukhus i Läckby, som anordnar utmärkelsen "Årets Blodgivarhund", skriver på sin hemsida: "Uno springer in så fort han kommer ut på parkeringen och hoppar upp och ger massa pussar... När man ser honom överlycklig över att vara här så tror ingen att han kan ligga stilla och lämna blod, men han är superduktig och ligger helt stilla med en viftande svans. Han är en trogen blodgivare." Blodgivningsprocessen för hundar liknar den för människor. En veterinär genomför en hälsokontroll och tar ett blodprov, följt av själva tappningen, som tar bara några minuter. Vinnaren av "Årets Blodgivarhund 2023" kommer att tillkännages på den internationella blodgivardagen, den 14 juni. Så håll tummarna för Uno, den livräddande hunden med det stora hjärtat!  

Hundar kan också vara hjältar. Ta Uno till exempel, en 7-årig Flat Coated Retriever från Kalmar som har räddat inte mindre än 16 liv tack vare sin blodgivning. Nu kan hans omsorgsfulla insats bli belönad, eftersom han är nominerad till "Årets Blodgivarhund 2023".

Blodgivning är en räddande handling som inte bara människor kan göra. Även djur kan donera blod, vilket har räddat många hundar och katters liv genom åren.

Behovet av blod är lika stort bland djur som hos människor och kan vara avgörande för liv och död.

Uno, som varit blodgivare sedan han var 1,5 år, har vunnit hjärtan inte bara genom sina livräddande donationer, utan också genom sin positiva attityd. AniCura djursjukhus i Läckby, som anordnar utmärkelsen "Årets Blodgivarhund", skriver på sin hemsida: "Uno springer in så fort han kommer ut på parkeringen och hoppar upp och ger massa pussar... När man ser honom överlycklig över att vara här så tror ingen att han kan ligga stilla och lämna blod, men han är superduktig och ligger helt stilla med en viftande svans. Han är en trogen blodgivare."

Blodgivningsprocessen för hundar liknar den för människor. En veterinär genomför en hälsokontroll och tar ett blodprov, följt av själva tappningen, som tar bara några minuter.

Vinnaren av "Årets Blodgivarhund 2023" kommer att tillkännages på den internationella blodgivardagen, den 14 juni. Så håll tummarna för Uno, den livräddande hunden med det stora hjärtat!