Ingeborgs liv förändrades när hon adopterade Jordan: 28 år senare fick hon en oväntad gåva

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

11/07/2023
Ingeborgs liv förändrades när hon adopterade Jordan.

Ingeborg McIntosh, en kvinna med ett stort hjärta, tog emot den nyfödda pojken Jordan i sitt hem när han var bara några dagar gammal. Hon tog hand om honom som om han var hennes egen son. Fyra år senare, efter att Jordans biologiska mor misslyckats med att hitta en svart familj som kunde adoptera honom, bestämde sig Ingeborg för att adoptera Jordan själv.

Jordan växte upp i Ingeborgs kärleksfulla hem, och bandet mellan dem var starkt. "De lade honom i mina armar, och det var kärlek vid första ögonkastet," berättar Ingeborg.

Men 24 år efter att Jordan officiellt blev en del av familjen, fick Ingeborg en chockerande diagnos. Hon led av en polycystisk njursjukdom och behövde en njurtransplantation. Detta innebar att hon behövde hitta en lämplig donator.

Jordan, som nu var en vuxen man, bestämde sig för att ta saken i egna händer. Utan att Ingeborg visste om det, bokade han ett möte för att se om han kunde vara en matchande donator. Testerna visade att han var en perfekt match.

"Jag känner att det här är mitt kall i livet," säger Jordan, som var redo att donera en av sina njurar till sin adoptivmor. "Allt hon har gjort för mig sedan jag var liten, vill jag bara ge tillbaka och visa hur mycket jag uppskattar henne."

Ingeborg var först tveksam till att acceptera Jordans erbjudande, men han var fast besluten. Tack vare hans beslutsamhet och kärlek, kunde Ingeborg få den livräddande operationen hon behövde.

Denna berättelse är ett vackert exempel på kärlekens kraft och hur en handling av godhet kan förändra livet för både givaren och mottagaren.