Julie tog denna bild under semestern: Fick gåshud när hon upptäckte den dolda faran

Skriven av Henrik R

52 veckor sedan

|

19/05/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Kan du se vad som kunde ha kostat den 37-åriga kvinnan livet?

Fotografen Julie Sundukova trodde att hon hade tagit en rad oskyldiga bilder av den vackra naturen under sin semester på Madagaskar. Men när den 37-åriga ryska kvinnan laddade upp sina bilder på datorn när hon kom hem, fick hon en chock, rapporterar TV2 Norge.

Under ett besök i naturparken Andasibe på den afrikanska ön 2016 hade Julie Sundukova vandrat runt och tagit bilder. Hon märkte inte alls att hon inte var ensam.

Först när hon hemma i Ryssland framför sin dator zoomade in på en av bilderna från naturparken insåg hon sanningen. Ett vuxet och livsfarligt rovdjur lurade mycket nära henne.

Men eftersom djuret är skrämmande bra på att smälta in i sin omgivning, märkte Julie inte faran. En så kallad nilkrokodil låg dold bland de gröna bladen bara några meter bort från där hon hade tagit bilden.

"Du kan tro att jag blev överraskad när jag plötsligt såg ett krokodilöga på datorskärmen. Då insåg jag hur nära jag hade varit en av naturens snabbaste människoätare", berättar Julia Sundukova för TV2 Norge.

I den store røde cirkel ses krokodillens hoved, og i den lille cirkel er halen. Foto: Julie Sundukova.

En nilkrokodil kan bli upp till sex meter lång och väga 1000 kilo, och lever i floder och sjöar över hela Afrika, inklusive Madagaskar. Den på bilden verkar vara en stor en, eftersom svansen kan ses ett bra stycke från huvudet.

Nilkrokodilen är känd som en skrämmande människoätare och dödar varje år upp till 200 människor.

Lyckligtvis för den ryska kvinnan är nilkrokodiler kända för att sola och slappna av under dagen, medan de börjar jaga på natten, där oförsiktiga fiskar hamnar som krokodilfoder.