Karolina varnar unga tjejer med blodiga bilder: ‘Ser jag fin ut nu?’

Skriven av Filip Grönroos

398 veckor sedan

|

24/10/2016
20-åriga Karolina har en bra anledning till att dela de grova bilderna på sig själv.

Den norska makeupartisten Karolina Griciute har använt Instagram för att skicka ett viktigt budskap till andra unga kvinnor.

Hon har nämligen delat en video på sig själv där hennes blodiga näsa är täckt av plåster och hennes ansikte ser missmärgat ut.

Det skriver Daily Mail.

"Am I pretty not?" står det som titel. Den unga kvinnan har gett sig själv en dramatisk makeover.

Det är meningen att det ska se ut som att 20-åriga Karolina Griciute har plastikopererats, men att det har gått snett.

Normalt delas bilder på sociala medier där tjejer ser närmast felfria ut då de har använt filter för att redigera sina bilder.

Karolina Griciute är därför rädd för att många unga tjejer får lust att lägga sig under kniven eftersom att de känner en press att se "perfekta" ut.

- Jag tycker att det är galet att plastikoperationer och fillers har blivit så normalt. Jämför aldrig dig själv med andra. Bara DU är du, och du är fin som du är, skriver Karolina Griciute.

- Och bara för att göra det helt klart. Jag pekar inte finger åt någon som har opererats eller behandlats med fillers. Vi är alla fina, oavsett vad.

Karolina Griciute menar att sociala medier spelar en stor roll i denna utveckling och att unga kvinnor får orealistiska bilder av hur man bör se ut.

Den unga makeupartisten har cirka 170 000 följare på sin Instagramprofil "Makeup by Karolina Maria".

Se hennes tankeväckande video här: