Katarina stoppade brutalt våldtäktsförsök - nu hyllas hon av tusentals

Skriven av Johanna Frid

397 veckor sedan

|

11/10/2016
Foto: Emilia Gustavsson Eriksson/Facebook
Foto: Emilia Gustavsson Eriksson/Facebook
Katarinas dotter Emilia har delat sin mammas hjältemodiga handling på Facebook. Nu hyllas mamman av internet.

I fredags kväll var Katarina ute på stan när hon plötsligt såg en 17-årig flicka bli angripen av två män i tjugoårsåldern. Det skriver Newsner.

De två gärningsmannen höll fast sitt offer medan de försökte dra av henne kläderna. Det fick Katarina att ingripa.

- Jag tänkte inte, jag handlade bara instinktivt. Det var en självklarhet. Jag har barn i samma ålder så det hade kunnat vara min egen dotter, säger Katarina till Nyheter24.

Därför sprang hon genast över vägen och knuffade undan de två männen från den skrämda kvinnan. Med det samma fick Katarina en knytnäve i huvudet så att hon ramlade omkull.

- Jag tror att jag slog världsrekord i 60 meter på väg dit. Jag sprang fram och knuffade undan killarna medan jag tog tag i flickan. Så fick jag ett enormt slag i ansiktet av den ena killen och allt svartnade framför ögonen på mig, berättar hon. 

Katarina lyckades dock resa sig och få ner männen på marken. Så tog hon tag i den 17-åriga flickan och tillsammans sprang de till Katarinas bil, där de fick kontakt med polisen. 

- Jag är så jävla stolt över min fantastiska mamma som vågar gå fram och stoppa den här våldtäkten. Jag menar tänk om dom hade något slags vapen på sig eller något liknade. Det borde finnas fler som henne, som vågar ta steget och modet att hjälpa än att bara titta och gå förbi eller ringa Polisen och så är det redan för sent, skriver Emilia stolt om sin mamma.

Emilia har delat en bild av Katarina, som fick en stor blåtira till följd av knytnävsslaget. 

- Min mamma för mig är en otroligt stor och framför allt min största förebild för att hon är en sån stark och modig kvinna, avslutar Emilia.

Posten har fått nästan 200 000 likes.