Köpte en väska för sju dollar: Inuti fanns något som fick henne att tappa hakan

Skriven av Jakob A. Overgaard

Foto: TikTok
Foto: TikTok
Det finns många bra anledningar att gå till en secondhandbutik för att hitta saker till sig själv. Ibland hittar man något som överraskar. Det var precis vad Martha gjorde. Här är historien om vad som fanns i hennes väska för sju dollar.

Självklart är det inte alla som kan vara lika lyckliga som Martha.

Hon hade bestämt sig för att köpa en väska hon hittade i en secondhandbutik. Väskan kostade 6,99$. Trots att den såg lite smutsig ut ville Martha ha den. Den kunde alltid rengöras.

Sedan var planen att hon skulle börja använda den nya väskan, men då hände något oväntat.

Brev från den tidigare ägaren

När Martha börjar rengöra väskan hittar hon ett kuvert under botten i väskan. Det är trängt in under en flik, så kuvertet var gömt för blotta ögat.

I kuvertet fanns det 300$ och ett brev från den tidigare ägaren.

Brevet berättar en historia om en arvssumma som egentligen skulle tillfalla den tidigare ägarens barn, men tydligen ville den tidigare ägaren hellre gömma sina pengar inne i sin favoritpryl, och just väskan var en av de saker hon använde dagligen.

Den tidigare ägaren använde väskan varje dag eftersom hon hade överraskat sin man när hon en dag kom hem tidigare än överenskommet. Och på bordet stod väskan. Trots att hon naturligtvis visste att väskan tillhörde mannens älskarinna, bestämde hon sig för att väskan skulle vara hennes.

I brevet står det att kvinnan bar väskan varje dag och att mannen tydligen inte alls hade varit medveten om att väskan tillhörde älskarinnan.

Brevet avslutas med uppmaningen till den nya ägaren av väskan att använda de 300$ för att köpa en ny väska.

Nu undrar många, som har sett Marthas TikTok, om den tidigare ägaren har fler saker till försäljning där det finns gömda pengar. Det får vi nog aldrig reda på.