Kvinna svårt chockad när hon kommer in till äldre granne: "Hon hade inte duschat på 13 år"

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

03/08/2023
En äldre kvinna med psykiska problem levde ensam i en smutsig lägenhet. När hennes yngre granne till slut lyckades få kvinnan att släppa in henne blev hon chockad över att se hur det stod still. Sen drog hon upp ärmarna och satte igång.

39-åriga Lucy Ashen har bott i sin lägenhet i London i över 20 år och hon visste därför att hennes äldre granne inte hade någon som hjälpte henne i hushållet. Hon försökte därför flera gånger få den ensamma kvinnan att släppa in henne så att hon kunde se hur det stod still - och kanske hjälpa till, om det behövdes.

Men Lucy Ashen fick nej varje gång. Grannkvinnan hade psykiska problem och levde totalt isolerat och det tänke hon inte ändra på, skriver Littlethings.

En dag fick hon trots allt komma in. Hon hade vunnit den äldre damens tillit genom att inte ge up.

- Det jag såg när hon äntligen släppte in mig kommer jag aldrig glömma, berättar den 39-åriga trebarnmamman på Facebook.

Den äldre kvinnans kylskåp var mörkt av mögel och gamla matrester. Soffan var trasig. Hennes säng var förstörd och det fanns mögelspår i hela enrummaren.

Artikeln fortsätter under bilderna.

 

 

 

 

Grannkvinnan hade levt under förfärliga omständigheter i åratal. Det fanns ingen mat i kylskåpet och alla ytor i hemmet var täckta av smuts.

Kvinnan berättade att hon inte hade duschat på 13 år. 

Utan att tveka började Lucy Ashen och hennes 14-åriga dotter genast städa upp och göra rent. De bestämde sig för att ge sin grannes hem en total makeover. Hon förklarade situationen på Facebook vilket ledde till att folk donerade möbler och andra nödvändigheter. Alla hjälpte till.

Det färdiga resultatet talar för sig själv.

Artikeln fortsätter under bilderna.

 

 

 

Lucy Ashen berättar att det tog henne mer än 60 timmar att göra lägenheten beboelig. Och hon är fortfarande i full gång med arbetet. Tack vare folks donationer har den äldre kvinnan nu allt hon kan drömma om och har behov av. 

Ashen ser nu till att kvinnan får mat tre gånger om dagen, håller henne sällskap och hjälper henne att tvätta sig. Hon berättar på Facebook att kvinnan har blivit mer utåtvänd och börjat sjunga och dansa.

- Men den den här historien är större än mig, den har gjort henne gott. Det handlar om psykisk sjukdom och om att ta hand om våra äldre. De måste vara flera tusen i hennes situation, som är ensamma, hungriga och inte kan ta hand om sig själva men inte vet hur de ska få hjälp. Det är hjärtskärande, säger Lucy Ashen.

Här är hon med sin 14-åriga dotter som hjälpte till att göra fint i lägenheten:

Se Lucy Ashens insamlingssida här