Kvinnan kom inte till bröllop - två veckor senare fick hon en obehaglig överraskning i posten

Henrik R

44 veckor sedan

|

07/09/2023
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinna fick räkning för att hon inte dykt upp till ett bröllop.

En brittisk kvinna mottog en räkning på 60 pund (nästan 800 svenska kronor) för att hon inte kommit till en väns bröllop. Det skriver The Mirror.

Jessica Baker var dock inte beredd på brudparets reaktion.

Hon höll på att göra sig i ordning till bröllopsfesten när hennes mamma ringde och meddelade att hon inte längre kunde passa sina barnbarn.

Det plötsliga återbudet innebar att Jessica Baker och hennes man var tvungna att stanna hemma istället för att gå på bröllopet. Brudparet hade nämligen understrukit att det var strängt förbjudet att ta med barn på festen.

Trots att Jessica Baker och hennes man hade en god anledning att lämna återbud togs det inte emot väl av brudparet. Några veckor efter bröllopet fick hon nämligen en obehaglig överraskning med posten - i form av en räkning på nästan 800 kronor. 

I brevet stod det att beloppet motsvarade den mat och dryck paret skulle ha serverats på bröllopet - om de hade haft möjlighet att delta. Brudparet hade också lagt till en serviceavgift samt skatt. 

Jessica var till en början osäker på hur hon skulle reagera på den oväntade räkningen, men till sist skrev hon ett svar där hon förklarade att hon inte tänkte betala för varken mat eller dryck. 

Händelsen har skapat debatt i sociala medier, och på den brittiska föräldrasidan Netmums är den en vattendelare. Vissa anser att det är helt rättvist att brudparet kräver Jessica och hennes man på ett belopp som täcker utgifterna till mat och dryckm medan andra anser att det är en smula oförskämt.

- Det är fräckt att skicka en sån räkning, men det är heller inte okej att låta bli att dyka upp till ett bröllop utan en bra förklaring, skriver en av användarna på Netmums.