Liten flicka skulle kyssa kamphund: Något oväntat händer

Skriven av Jakob A. Overgaard

53 veckor sedan

|

17/05/2023
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kamphundar och barn är en kombination som kan få de flesta människor att få hjärtklappning. Det samma gäller Emily Greens video, men troligen inte på det sätt du just tänkte. Videon har redan berört miljontals hjärtan.

Emilys hund "Ollie" är en pitbull och tillhör därmed en hundras som anses vara särskilt farlig. Pitbulls är stridshundar och det är förbjudet att äga en sådan i Danmark. Det finns 13 raser som är förbjudna i Danmark och pitbullen står överst på listan. Enligt hundlagen förbjuds ägande och avel av följande 13 hundraser och korsningar som inkluderar en eller flera av de 13 raserna.

Men Ollie är det perfekta exemplet på vad som krävs för att fostra en hund. För även om pitbullen som ras är känd för att vara farlig, handlar det i stor utsträckning om den uppfostran hunden får i sitt hem. Istället för en aggressiv stridshund är Emilys pitbull snarare ett mjukt och vänligt "lamm", vilket tydligt framgår i hundens interaktioner med Emilys två barn.

Det var Emilys man som en dag upptäckte Ollie under en bro. Hundens tidigare ägare hade tydligen valt att lämna honom där. Trots att Ollie hade en chip i örat var det inte möjligt att spåra de tidigare ägarna.

Som tur är fick historien ett lyckligt slut, eftersom Ollie har blivit en integrerad del av familjen som består av Emily, hennes man och deras två barn.

Deras dotter Nico är helt förälskad i hunden. Och det är här videon nedan kommer in i bilden.

Den ettåriga flickan ses ligga på soffan med den stora hunden. Hennes mamma frågar om Nico får ge hunden en puss. Men vad som sedan händer hade Emily inte förväntat sig.

Det kan du se här i videon.