Lucy hittade en gammal klänning i sin garderob – nu är hennes selfie viral

Skriven av Ida Hansson

124 veckor sedan

|

05/01/2022
Foto: Privat
Foto: Privat
Amerikanska Lucy Litman har ett viktigt budskap till alla som kämpar med relationen till sin kropp.

"Här är en bild på mig i min favoritklänning från tre år sedan. Det är en storlek 2 (en europeisk storlek 34 utg.) och är inte ens i närheten av att kunna bli stängd just nu."

Så här skriver amerikanska Lucy Litman till en bild på sig själv, som hon har delat på det sociala mediet Instagram.

Det skriver brittiska Metro. 

Foto: Privat

På bilden ser man hur det är ett stort glapp där sommarklänningen skulle ha dragits igen. Denna syn fick den unga kvinnan att undra över sitt förhållande till sin egen kropp.

"Den senaste tiden har jag funderat mycket på min kroppsuppfattning och min hälsa, efter att en bekant berättat att jag hade blivit lat och att jag skulle sluta äta så mycket bröd", skriver Lucy Litman.

"Jag pratar inte så mycket om det, men jag kämpade med en ätstörning under hela min gymnasietid. Jag råkte in och ut från olika terapier och behandlingshem. Jag brukade väga mig fem gånger om dagen och antalet jag såg skulle diktera min glädje och de aktiviteter jag 'tillåtit' mig själv att göra", säger hon.

Detta sätt att leva satte en begränsning på Lucy Litmans lycka och livsstil och kostade henne många vänskaper och relationer eftersom hon isolerade sig hemma så att hon inte behövde vara omgiven av mat.

"Mat var inte alltid en positiv sak för mig och för många av mina vänner och familjemedlemmar är mat fortfarande inte ett nöje. Jag är glad att kunna säga att jag nu har det hälsosammaste förhållandet till mat jag någonsin haft", skriver Lucy Litman .
Till sist skickar den unga kvinnan en hälsning till alla som har svårt med maten och hur deras kropp ser ut:

"Till alla er där ute som fortfarande kämpar - ni är mer än en siffra och att det är irrelevant att ha 'thigh gap' (och fysiskt omöjligt för vissa människors benstomme) att ha ett thigh gap. Men viktigast av allt, du är älskad och inte ensam, avslutar hon.