Man försöker undvika böter för rattfylleri: Byter plats med hunden

Skriven av Jakob A. Overgaard

52 veckor sedan

|

19/05/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mannen försökte lura polisen att tro att det var hunden som hade kört.

En man i USA greps för att påstås ha kört påverkad av alkohol, men polisen säger att han försökte byta plats med sin hund för att undvika att få böter för det.

Det rapporterar Ladbible.

Det bisarra händelsen ägde rum i Springfield, Colorado den 13 maj.

Där stoppade polisen mannen för att ha kört för fort, varefter han försökte byta plats med sin hund och hävdade att det inte var han som körde.

En ganska udda upplevelse

Polisen nämnde också i ett Facebook-inlägg att när de fick honom att stanna vid vägkanten började han uppvisa "tydliga tecken på berusning" och sprang iväg när han blev tillfrågad om sitt alkoholintag.

Det är värt att påpeka här att utredningen pågår och som Springfield Police uttryckte det:

"Alla inblandade parter är oskyldiga tills motsatsen bevisas."

Och för god ordningens skull: Kör inte påverkad av alkohol. Det är mycket fel. Gör det inte, kära vänner.

"Bytte plats med hunden"

Polisen från Springfield Police Department delade historien på sin Facebook-sida.

"Den 05/13/23 vid cirka 11:30 genomförde Springfield Police en trafikstopp på ett fordon som körde med 52 miles i timmen i en skyltad 30 miles i timmen-zon nära 7th och Main St. Föraren försökte byta plats med sin hund som satt på passagerarsätet när SPD-betjänten närmade sig och bevittnade hela processen," skriver polisen i sitt inlägg och fortsätter:

"Den manlige parten lämnade sedan passagerarsidan av fordonet och hävdade att han inte körde. Den manlige parten visade tydliga tecken på berusning och när han blev frågad om sitt alkoholintag sprang den manlige parten från betjänten."

Hunden slipper för anklagelserna

Efter sitt flyktförsök kom mannen dock inte långt.

"Den manlige parten greps snabbt inom cirka 20 meter från fordonet. Det upptäcktes att mannen hade kört från Las Animas till Pueblo och hade gått vilse i Springfield. Den manlige parten hade också två aktiva arresteringsorder från Pueblo," skrev polisen i sitt Facebookinlägg och tillade:

"Den manlige parten blev medicinskt kontrollerad på sjukhuset och sedan placerad i Baca County-fängelset för sina brott och också anklagad för; Körning under påverkan av alkohol och/eller droger, köra med nedsatt förmåga, köra med en hastighet 20-24 över tillåtet och att motstå anhållande,"

Nu undrar du förmodligen - vad hände med den stackars hunden? Oroa dig inte, den mår bra.

Polisen bekräftade: "Hunden överlämnades till en bekant till föraren som kunde ta hand om den medan föraren satt i fängelse. Hunden står inte inför några anklagelser och släpptes med bara en varning."