McDonald’s vägrar ge hemlös kvinna vatten - då går en man ut ur kön

Skriven av Johanna Frid

397 veckor sedan

|

04/10/2016
Jonathon var på väg hem efter en sen kväll på stan när han bestämde sig för att köpa en hamburgare på vägen. Medan han väntade hörde han den anställdes svar. Då gjorde han något drastiskt.

Tidigt i söndags morse var brittiske Jonathon Pengelly en sväng på McDonalds efter en natt på stan. Medan han stod i kö till kassan fick han syn på en kvinna som stod framför honom.

Det skriver Mirror.

- Jag kunde inte låta bli att lägga märke till kvinnan framför mig. Allt hon bad om var en kopp varmt vatten, skriver Jonathon Pengelly i en post på det sociala mediet Facebook.

Men den anställde svarade nej.

- Det sved i hjärtat. Så jag pratade med henne och bad henne beställa det hon ville. Jag förväntade mig att hon skulle beställa mer. Jag blev chockad. Hon bad bara om en cheeseburgare, skriver Jonathon Pengelly.

Trots kvinnans blygsamma önskningar köpte Jonathon Pengelly och hans vänner så mycket mat de kunde bära så att kvinnan verkligen skulle bli mätt. 

Jonathon Pengelly började prata med kvinnan, som visade sig heta Polly. De samtalde en stund och Jonathon bjöd in henne och en vän på mat hemma hos honom. Här fick de också möjlighet att duscha och borsta tänderna.

- Jag är inget helgon, men den här vänliga gärningen kostade mig omkring 20 pund eg er ikke en helgen, men denne venlige gerning kostede mig omkring 20 pund (omkring 120 kronor red.). Det kostar inget att vara vänlig och jag hoppas uppriktigt att folk vill dela det här för att skapa uppmärksamhet kring hemlösa, skriver Jonathon Pengelly.

Sedan han delade sin uppdatering lördag natt har det blivit viralt och delats över 33 000 gånger, fått 146 000 reaktioner och 14 0000 kommentarer.

Mirror har talat med Jonathon Pengelly och kontaktat McDonalds för att ge dem möjlighet att kommentera händelsen. 

Du kan läsa hela statusuppdateringen nedan.