Mobbaren är på den lugna pojken - håll ett öga på höger sida av skärmen

Skriven av Filip Grönroos

Tonåringen satt still och kollade på sin telefon då två andra kom fram och började slå honom. Det visade sig vara en riktigt dålig idé.

En chockerande video av en tonåring som blir slagen av två andra elever har nu blivit virel efter att klippet lagt upp på Youtube.

I videon ser man pojken sitta stilla vid ett bord och kolla på sin mobiltelefon. Sekunder senare kommer två killar upp till honom och börjar slå honom.

Runt om bordet står ett par tjejer som man kan höra skrika i chock över brutaliteten. Detta påverkar dock inte mobbarna som förtsätter slå pojken.

Men detta skulle de inte ha gjort. En tredje pojke kan nämligen inte finna sig i våldet och sätter därför mobbarna på plats.

Med ett par välplacerade slag får han killarna att sluta slå pojken.

- Du vet vad han har gjort, ropar en av mobbarna till pojken som försvarade offret.

- Han gjorde ingenting, svarar försvararen.

Videon slutar med att en flicka går fram till offret och frågar om han är okej.

Klippet har fått uppmärksamhet i USA. Detta är inte bara för att våldet mot pojken var helt oprovocerat, utan också för att han som försvarar är svart och offret är vit.

Det finns enorma anspänningar relaterade till ras i USA nu, och det kan förklarar varför just denna video är så speciell.

Det är oklart vilket skola som övergreppet skedde på. Namnen på de inblandade har inte offentliggjorts och det är inte klart om förövarna har straffats för det de gjorde.

Se videon här. Vi varnar för starka bilder.