Ofödd baby blir skuren i ansiktet under kejsarsnitt - får ärr för livet

Johanna Frid

398 veckor sedan

|

02/11/2016
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kinesisk familj är rasande efter att deras lilla dotter blev skuren i huvudet under kejsarsnittet då hon föddes.

Ett nyfött spädbarn fick en våldsam start på livet när förlossningsläkaren under kejsarsnittet av misstag skar den lilla flickan i ansiktet med en skalpell. Det skriver Mirror.

Den lilla flickan kom till världen genom kejsarsnitt på ett sjukhus i Yiwu City i östra Kina. Men det gick hål på glädjen när föräldrarna såg sin lilla flicka för första gången. Hennes farbror Xiao Zhou har sagt till kinesiska medier:

- I början tänkte jag inte så mycket på det, jag trodde att någons nagel hade rivit henne. Men när jag tittade närmre var det tydligt att det kom från en kniv, säger den arga släktingen.

Barnets mamma har senare förklarat att hon är orolig för de potentiella psykiska skador hennes dotter kan få genom att ha ett så stort, synligt ärr på kinden:.

Till sitt försvar har sjukhusets läkare sagt till släktingen  Xiao Zhou att mammans hud var väldigt tunn, och att det var det som kom att orsaka olyckan. Xiao Zhou anser dock att sjukhuset medvetet försöker undgå att försvara händelsen offentligt, på grund av rädsla för dåligt rykte.

- De har aldrig erkänt öppet att det var deras fel, och de har inte tagit på sig ansvaret, säger Xiao Zhou.

I efterhand har sjukhuset meddelat att händelsen ska utredas av medicinska efterforskare.