Olivia lämnade sin lägenhet: Fick en chock när hon tittade ner

Skriven av Ida Hansson

Foto: TikTok / @foodbattle2008
Foto: TikTok / @foodbattle2008
En amerikansk kvinna hade en mycket ovanlig anledning till att hon inte kunde lämna sin lägenhet häromdagen när hon upptäckte att trappan till hennes lägenhet hade försvunnit.

Olivia Crump har en TikTok-profil (@ foodbattle2008) där hon delar olika videor från sitt liv och vardag. Det är inte en jättestor profil, eftersom den "bara" har 715 följare, och de flesta av hennes videor har visats mindre än 1000 gånger.

Hon har dock lagt upp en video som tagits emot mycket bättre än de andra och har därmed för närvarande nästan två miljoner visningar och över 250.000 kommentarer.

I videon filmar hon nerför yttertrappan, som leder upp till hennes lägenhet, och man kan se att en del av trappan, som leder från en våning till en annan, saknas och det går därför inte att ta sig ner.

I videon skrev hon: "När din hyresvärd tar bort trappan utan förvarning och du är instängd i lägenheten i timmar" hon sa till Daily Dot att hon var instängd i sin lägenhet i cirka fyra timmar på grund av att trappan inte var där, och att det var ett problem, bland annat eftersom att hon har en hund som skulle kissa.

"Det var omöjligt att ta sig ner utan att klättra över kanten med en stege eller hoppa en bra bit ner", konstaterade hon och förklarade vidare att hon fick gå på "oavslutade trappsteg" när hon äntligen fick gå ner.

"Vi var instängda i nästan fyra timmar tills arbetarna äntligen sa att vi kunde komma ner och min hund och jag var tvungna att hoppa över oavslutade steg så att jag kunde släppa ut henne," sa Olivia vidare och utvecklade:

"De gjorde detta på två byggnader, vad jag känner till, och ingen av oss har hört ett pip från dem. Jag tänker inte stämma dem, även om jag är säker på att jag kunde, eftersom det verkligen utgjorde en brandrisk Jag tycker verkligen att det är rättvist om de ger oss någon form av kompensation [...], men det verkar inte som att de tänker göra det: "

Flera användare höll med henne i kommentarerna och kritiserade hyresvärden för att ha tagit bort trappan utan förvarning och utan att ge en alternativ utgång. En användare skrev så här: "Definitivt en brandrisk. De borde ha fått alla att lämna sina hus [före] eller ha gjort en alternativ väg."

Foto: TikTok / @foodbattle2008

Flera såg dock också humorn i situationen och många hänvisade händelsen till ett avsnitt av det populära barnprogrammet från 90- och 00-talen; 'Ed, Edd och Eddy', där Eddys föräldrar har tagit bort trappan till källaren eftersom han har satts i husarrest.

En användare påpekade slumpen och skrev: "Jag introducerade mina barn för 'Ed, Edd och Eddy' häromdagen, så det här är definitivt kul just nu." En annan tillade, "Mina föräldrar tog också bort min [trappa]," som en referens till serien.