Passagerare dokumenterar händelsen: Flyg tvingas landa på grund av skadad vinge

Skriven av Ida Hansson

Foto: YouTube
Foto: YouTube
En dramatisk incident inträffade i måndags ombord på ett United Airlines-flyg från San Francisco till Boston, som tvingades att omdirigera till Denver.

Anledningen var att en del av flygplanets vinge börjat falla isär under flygningen. Händelsen fångades på video av en passagerare, Kevin Clarke, som lyckades dokumentera skadan på flygplanets struktur.

Det rapporterar globalnews.ca.

Videon visade hur stora bitar av vingklaffen saknades och började separera från resten av vingen.

Clarke delade med sig av sin upplevelse och beskrev hur han, redan vid starten från San Francisco, kände en "otroligt stark vibration".

Hans oro ökade när han hörde en hög och ovanlig vibration, men lättnaden kom när ljudet snabbt upphörde.

"Det är bra att det slutade," reflekterade Clarke om den initiala turbulensen, enligt hans uttalande till ABC.

Situationen tog en mer allvarlig vändning när flygplanets pilot personligen inspekterade vingen genom ett fönster och därefter informerade passagerarna via PA-systemet om skadan på vingens slat.

Clarke var inte den enda ombord som noterade problemet; en annan passagerare delade en oroande bild av den skadade vingen på Reddit, och frågade om hur pass orolig hen bör vara.

Trots den potentiella faran landade flygningen, med sina 165 passagerare ombord på en Boeing 757-200, säkert i Denver.

United Airlines bekräftade incidenten i ett uttalande till NBC Boston, där de förklarade att "United Flight 354 omdirigerades till Denver igår eftermiddag för att åtgärda ett problem med klaffarna på flygplanets vinge." Flygbolaget ordnade även med ett annat flygplan för att fortsätta resan till Boston.

Denna incident inträffade i ljuset av nyligen utlovade åtgärder från den amerikanska federala luftfartsadministrationens chef, som lovat att öka övervakningen av flygplanstillverkningen.

Detta följer efter en separat händelse där en dörrpanel blåste av från ett Alaska Airlines Boeing 737 Max 9-flygplan i januari, vilket ytterligare understryker vikten av strikt övervakning inom flygindustrin.