Poliser såg livlös baby i stekhet bil: Slog sönder rutan för att hjälpa till men insåg strax sitt misstag

Johanna Frid

406 veckor sedan

|

06/09/2016
Viralt
Foto: Carolyn Seiffert
Foto: Carolyn Seiffert
Poliserna blev orolig för flickans liv när han fick syn på en livlös baby inspärrad i en varm bil. De slog sönder rutan och fick en överraskning.

Varje sommar uppstår det tyvärr tillfällen då tanklösa föräldrar lämnar sina barn i bilar som är så varma att de utgör en livsfara för de små.

Därför var polisen i New Hampshire inte sena med att rycka ut efter att de fått in flera samtal om ett spädbarn som lämnats i en glödhet bil på en parkeringsplats utanför affärskedjan Walmart. Det skriver CBS Boston.

När polisen anlände såg de genast det lilla spädbarnet sitta livlös och fastspänd i sin barnstol, och man beslutade därför att genast slå sönder bilrutan för att få ut barnet.

Sagt och gjort, men när poliserna drog ut det medvetslösa barnet ur bilen för att utföra första hjälpen upptäckte de snart att något var fel.

Artikeln fortsätter under bilden.

Barnet var nämligen inte levande. Det var en docka av märket ”Reborn Doll” – en docka så naturtrogen att den gick att förväxla med ett spädbarn, i synnerhet genom en varm bilruta.

Dockans – och bilens – ägare var Carolynne Seifert från Brattleboro i Vermont, och hon har efteråt berättat att hon börjat samla på de naturtrogna dockorna efter att hennes son gick bort.

- Jag önskar att allt det här inte hade hänt. Jag var förtjust i min docka och ville ha den med mig, förklarade Carolynne Seifert senare i ett uttalande.

Seiffert har senare satt upp ett klistermärke på sitt bilfönster för att undgå liknande missförstånd i framtiden. På klistermärket står det:

- Reborn dolls. INTE riktiga barn. Låt BLI att krossa rutan.

Artikeln fortsätter under bilden.

Polisen gick med på att betala ersättning för den krossade rutan.