Psykologilärare ger sina elever bästa råden mot stress: nu har de blivit virala

Henrik R

45 veckor sedan

|

03/08/2023
Viralt
Denna lista med 101 punkter har blivit viral på sociala medier. Foto: Twitter.
Denna lista med 101 punkter har blivit viral på sociala medier. Foto: Twitter.
Är det här receptet på ett stressfritt liv? Ja, menar många som sett listan.

Varje år delar den amerikanska psykologiläraren Brett Philips ut en anti-stressguide till sina nya elever, i hopp att minimera elevernas stress. 

Hans lista omfattar 101 punkter, som ska påminna hans high school-elever i Kalifornien om att prioritera sin tid och samtidigt njuter av den i stressade perioder med mycket skola, arbete, sport, familj och vänner. 

Nyligen delade hans elev Alina Ramirez guiden på Twitter, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

I skrivande stund har över 30 000 personer gett listan en like och det finns knappt 25 000 kommentarer, där Alina Ramirez bland annat får beröm för att hon delat listan. 

- Tusen tack, jag behövde verkligen den här, skriver en person på Twitter.

- Bra lärare, bra lista. Ibland är det de enkla sakerna i livet, kommentarer en annan på det sociala mediet. 

- Wow, det är otroligt, tack. Terapeuter borde använda din lista som to do-lista, säger en tredje på Twitter.

Här är första halvan av Brett Phillips populära lista. Foto: Twitter.

Den uppskattade listan innehåller båda stora och små idéer för ett stressfritt liv - några av punkterna återfinns på den humoristiska änden av spektrat. De första tre punkterna på listan går ut på att man ska ska gå upp 15 minuter tidigare på morgonen, förbereda sin morgon kvällen innan och undvika för tighta kläder.

Många av råden går ut på att man ska organiserad på så sätt att lagar saker som inte fungerar, ta kopior av viktiga papper samt delar upp stora uppgifter i mindre delar. 

Men mitt i all organisering ska man inte glömma att se på stjärnorna, lära sig vissla en glad melodi, läsa en dikt eller köpa en blomma till själv. 

Här är andra halvan av Brett Phillips populära lista. Foto: Twitter.

Den sista punkten, nummer 101, står med större bokstäver än de andra punkterna: Det står dig fritt att berömma andra människor. 

Längst ner återfinns ett bonusråd om att komma ihåg att ta det lugnt och ta en dag i taget, för du har resten av livet på dig att leva. 

Det är tionde året i rad som Brett Philips delar ut listan till sina elever. Han har under årens lopp samlat punkter till listan från artiklar, böcker, observationer och erfarenheter.