Rebecca får kritik på Facebook: Ammade främlings barn samtidigt som sitt eget

Skriven av Johanna Frid

De intima bilderna av de ammande barnen har fått folk att se rött.

Den amerikanska mamman Rebecca Wanosik har hamnat i motvind efter att hon delat intima bilder på det sociale mediet Facebook. På bilderna ammar hon två barn på samma gång.

Det skriver Daily Mail.

Det ena barnet är Rebecca Wasoniks eget, och det andra är en främmande kvinnas dotter. Flickans mamma skulle opereras och i samband med bad en av Rebecca Wasoniks vänner henne om en speciell tjänst.

Foto: Facebook

Barnet ville nämligen bara ammas och vägrade dricka ur flaska. 

- När barnet kom kunde man se att hon var hungrig och utmattad och behövde mjölk. Jag gjorde vad jag hoppas att varje person skulle göra för mitt barn i en förtvivlad situation. Jag matade en främlings baby, skrev Rebecca Wasonik, som är mamma till sex barn, på Facebook.

Rebecca Wasoniks post har varit en vattendelare och skapat stor debatt i sociala medier. Somliga hyllar henne för den osjälviska handlingen, medan andra är rasande och ber henne att skyla sig.

Foto: Facebook

- Jag blev så förvånad över hur många människor som tyckte det var konstigt eller onaturligt. De är gjorda för att mata bebisar, skrev Rebecca Wasonik i posten.

Facebook valde att stänga ned Rebecca Wasoniks konto efter att hon delat de ocensurerade bilderna av dubbelamningen.

Det berättar hennes man Anthony i en annan Facebookpost:

Foto: Facebook

- Min fru gjorde en god gärning, och Facebook stängde ner hennes konto. Var snäll och dela det här så att vi kan sprida ordet och visa hur lite Facebook bryr sig om de bra saker som människor försöker göra. Jag är väldigt stolt över den här kvinnan och allt hon står för. Jag är stolt över att kalla henne min fru.