Robert adopterade två hundar som ingen ville ha: De räddade hans liv.

Skriven av Jakob A. Overgaard

53 veckor sedan

|

17/05/2023
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Robert adopterade två hundar som ingen annan ville ha. De slutade sedan med att återgälda hans kärlek genom att rädda hans liv.

Robert McGowan bestämde sig för att adoptera två pitbulls från ett skydd. Det fanns nämligen ingen annan som ville adoptera dem och Robert tyckte synd om dem. Den kärlek han visade dem återgäldades av de två hundarna när Robert en dag blev attackerad av en gäng under ett rånförsök. Det rapporterar den amerikanska tidningen The Dodo.

Ellabelle och Ladybug hade hamnat på ett skydd som försökte hitta en ny familj till de två pitbullarna. Rasens rykte att vara aggressiva och farliga gjorde dock att skyddet hade svårt att hitta någon som ville adoptera dem.

Det var tråkigt eftersom varken Ellabelle eller Ladybug visade några tecken på aggressivitet. Ändå fanns det ingen som ville adoptera dem. En dag fick Robert syn på de två hundarna och han föll pladask för dem. Därför beslutade han sig för att adoptera dem på plats.

När han fick de två pitbullsarna hem började de genast visa sin goda sida, trots att de aldrig hade haft något glädje i livet. Det skapade en särskild bindning mellan hundarna och ägaren, som närmar sig varandra med stor kärlek.

På grund av den stora kärleken till sin ägare tvekade varken Ellabelle eller Ladybug att komma till hans undsättning när han en dag blev överfallen i sin garage av fyra främmande män.

Överfallsmännen krävde att Robert skulle lämna över sina bilnycklar. Han förklarade för de fyra männen att nycklarna hängde inne i huset. Vad han dock glömde att berätta för dem var att han också hade två pitbulls i huset som var redo att skydda honom.

Så snart gärningsmännen öppnade dörren stod både Ellabelle och Ladybug där. De jagade ut de fyra männen från huset och sprang sedan över till Robert, som de uppenbarligen ville skydda till varje pris.

Robert blev slagen i ansiktet och fick en blåt öga. Tack vare Ellabelle och Ladybug gick det dock inte värre för sig, och han förlorade inte heller sin bil.