Tonårspojke ser äldre kvinna i knipa i köpcentrum: Hans reaktion får internet att häpna

Skriven av Henrik R

Foto: Facebook.
Foto: Facebook.
Folk knuffade sig förbi den äldre kvinnan och bad henne flytta på sig utan att lägga märke till att hon hade problem.

Amerikanska Leah Greathouse och hennes två små barn tog nyligen med sig sin mormor respektive gammelmormor, Carma Greathouse, på en shoppingtur på ett stort köpcentrum i Fort Wayne i Indiana, USA.

Medan Leah var upptagen med att släpa på väskor och hålla koll på sina två små livliga flickor närmade sig familjen en rulltrappa, skriver den brittiska tidningen Metro

- Jag upptäckte inte förrän jag klev på rulltrappan att min mormor var för rädd för att göra det. Det kändes inte bra när jag såg henne flera gånger försöka få fotfäste på trappan, förklarar Leah. Hon var på väg ner för rulltrappan och har skrivit ett inlägg på Facebook om sin upplevelse.

De andra kunderna i köpcentret hade själva bråttom att komma ner och la inte märke till Carmas problem. 

- Folk gick runt henne, knuffade till henne, eller frågade om hon kunde gå in till sidan. Tills den här otroliga mannen såg henne. Han var varken rädd för att hjälpa henne eller hålla hennes hand hela vägen ned och se till att hon kom av rulltrappan, skriver Leah på Facebook. 

Artikeln fortsätter under bilden.

Här syns den unge mannen som kom till Carmas undsättning. 

Den otroliga mannen som Leah nämner är 19-årige Alujwyon Lowery som ingen av kvinnorna kan tacka tillräckligt för hans vänlighet och omsorg. 

Carma har berättat att tonåringen med huva bad henne ta hans hand, och och ta ett steg när han gjorde det. Utan att tveka följde den äldre kvinnan den unge mannens anvisningar. 

Leah hann ta en bild av det omaka paret som var på väg ner för rulltrappan. Bilden delades på Facebook och har fått 10 000 likes.