Vaknade efter sex månader i koma: Sedan fick han chockerande besked

Skriven av Henrik R

55 veckor sedan

|

21/05/2023
Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En man chockade både läkare och sjuksköterskor när han plötsligt vaknade ur sin koma och bad om att få gå på toaletten.

John Pennington trodde det var en helt vanlig morgon, att han skulle kliva upp ur sängen och gå till jobbet.

När han upptäckte att han låg i en sjukhussäng insåg han dock att något var fel, och sjuksköterskans reaktion gjorde honom inte mindre orolig.

John hade - utan att veta om det - legat i koma i sex månader, och läkarna hade sagt att han troligen aldrig skulle vakna igen, och om han gjorde det, skulle han vara "en grönsak", men så blev det inte.

Sjuksköterskan fick därför sig en ordentlig chock när John plötsligt frågade om han fick gå på toaletten.

Det skriver Ladbible, att John berättade för några år sedan i en intervju med MEL Magazine, men nyligen berättade han också sin historia på sociala medier Reddit, där han gjorde en så kallad 'Reddit AMA', där användare kunde ställa honom frågor om allt möjligt.

Foto: Reddit

John skrev: "En dag 2015 vaknade jag och trodde att det var dags att gå till jobbet, men av någon anledning hittade jag mig själv fastspänd i en sjukhussäng. När jag fick ögonkontakt med den närvarande sjuksköterskan och frågade om jag kunde låna toaletten, började hon gråta och sprang ut ur rummet [...]"

Han förklarade vidare att sjuksköterskan kom tillbaka "några minuter senare för att be om ursäkt och förklarade att jag hade varit i koma de senaste sex månaderna på grund av en allvarlig hjärnskada."

Hans historia fortsätter: "Neurologen sa att om jag någonsin vaknade upp, skulle jag inte vara i stånd att göra mycket."

Det har sedan visat sig att neurologen lyckligtvis hade fel.

Det visade sig dock också att nyheten om att ha varit i koma i ett halvt år inte skulle bli den mest chockerande nyheten John fick.

En av användarna på Reddit frågade John vad han var mest överraskad över, och till det svarade han: "Att min far begick självmord var det största chocket."

"Allt annat tänkte jag att jag skulle klara av. Att förlora min far var det svåraste. Inte bilen, inte mitt hem, inte min dator, men min far," förklarade John.

Han tillade: "Jag firar fortfarande hans födelsedag och köper en tårta till honom. Min tjocka rumpa äter allt, men jag serverar hans bit på hans tallrik. Min bit på min tallrik."