Världens värsta anställningsintervju: Mannen sökte ett jobb - hamnade i fängelse

Johanna Frid

395 veckor sedan

|

22/11/2016
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ung man gjorde det helt och hållet otänkbara under en anställningsintervju.

När du ska på anställningsintervju hänger mycket på det första intrycket. Det skriver Metro.

Därför väljer de flesta arbetssökande att klä sig presentabelt, ge ett fast handslag samt framstå som engagerad, positiv och tillmöteskommande.

Det finns också vissa saker man inte bör göra - som att ta i den potentiella chefens plånbok.

Det var dock vad japanska Shogo Takeda valde att företa sig när han var på anställningsintervju på ett samtal hos ett företag som utför service på hissar.

Den 24-årige mannen hade lyckats komma till ett samtal med företagets direktör, men när chefen lämnade rummet för ett ögonblick valde Shogo Takeda att sticka ner handen i direktörens väska och nappa åt sig hans plånbok.

Efter samtalet upptäckte chefen att plånboken var borta, och att det bara hade varit han och Shogo Takeda som befunnit sig i rummet. Det var inte svårt att räkna ut var plånboken med över 4000 kronor i kontanter befann sig. 

När Shogo Takeda dessutom hade lämnat alla sina kontaktuppgifter i samband med samtalet var det en smal sak för polisen att hitta honom.

- Jag vill gärna arbeta på företaget, men eftersom jag inte har ett jobb behövde jag pengarna, förklarade Shogo Takeda efteråt.

Vi behöver kanske inte lägga till att långfingrade mannen inte fick jobbet.