Ville hjälpa till att bära spabadet in i trädgården: Det borde han aldrig ha gjort

Skriven av Henrik R

Foto: Privat
Foto: Privat
Det gick inte som förväntat.

Darren hade verkligen sett fram emot att få sitt nya spabad till trädgården. När det äntligen skulle levereras, bestämde sig den 49-årige försäljningschefen från Hertfordshire för att hjälpa till att bära badet in i trädgården.

Det borde han aldrig ha gjort. Under lyftet hörde Darren plötsligt ett "popp" följt av stor smärta. Det var båda biceps som hade poppat ut.

Därför stämmer Darren nu Bedfordshire Hot Tubs för 200 000 pund - 1,7 miljoner kronor, eftersom han anser att fraktmannen tappade spabadet utan förvarning, vilket orsakade skadan i Darrens armar.

Bedfordshire Hot Tubs advokater anser inte att Darrens krav är acceptabelt.

"Han hjälpte den åtalades medarbetare att sänka spabadet från vagnen, och när det var ungefär 15 centimeter från marken, släppte den åtalades medarbetare greppet om spabadet för att låta det falla till marken," säger en av Darrens advokater enligt Metro och tillägger:

"Men ingen av den åtalades anställda informerade herr Berryman om att de skulle släppa spabadet, och han lämnades med hela vikten av spabadet i sina händer och böjda armbågar. Han hörde ett popp-ljud och fick smärtor i båda armarna. Det konstaterades senare på sjukhuset att han hade fått ett distalt brott på biceps i båda armarna."

Kritiken från Darrens advokater riktar sig särskilt mot att Darren inte varnades för de risker som kunde vara förknippade med att hjälpa till att lasta av badet.

Men företagets försvarsadvokater håller inte med och säger:

"Inga medgivanden görs när det gäller orsakssamband, karaktär eller omfattning av kärandens påstådda personskada, förlust och skada."

Det var nedanstående spa som Darren hade köpt.

Foto: Bedfordshire Hot Tubs