22-årig kvinna greps i flygplatskontrollen: Nu kan hon se fram emot 20 års fängelse

Elin Bentzer

376 veckor sedan

|

03/05/2017
112
Cassandra Sainsbury blev i förra månaden gripen på en flygplats i Colombia. Då hennes resväska öppnades, väntade en chockerande syn.

I förra månaden blev australiensiskan Cassandra Sainsbury gripen på en flygplats i Bogota, då den 22-åriga kvinnan ville ta ett flyg från Colombia till London.

Då hennes resväska blev kontrollerad, visade det sig att den innehöll inte mindre än 18 paket med kokain - med nästan sex kilo av den berusande drogen. 

Det skriver Metro

Artikeln fortsätter under bilderna.

Foto: EPA/Col Anti-narcotics Police

Foto: EPA/Col Anti-narcotics Police

Cassandra Sainsburys familj hävdar att den unga kvinnan, som snart skulle gifta sig, blev ditsatt. Hon fick uppgifter om att de små svarta paketen var fyllda med hörlurar, som skulle delas ut vid hennes bröllop.

Enligt systern Khala Sainsbury hade Cassandra Sainsbury tagit med en manlig vän ut i Colombia för att köpa hörlurar till bröllopsfesten. De två hade mött varandra före Cassandra Sainsbury reste till Sydamerika.

- Våra hjärtan är krossade, för vi vet, att hon är oskyldig, men har en liten chans att bevisa det i ett land som är så korrupt, säger Khala Sainsbury til Metro.

Foto: EPA/Col Anti-narcotics Police

Enligt Jorge Triana, som är ledare för anti-narkotika polisen på Bogotas flygplats, är Cassandra Sainsburys påstående förmodligen inte sant och rättfärdigar under inga omständigheter hennes handlingar. 

- Alla, som blir tagna, säger precis samma sak. Men de vet allesammans, vad de gör, säger Jorge Triana.

Familjen är nu på väg att starta en kampanj, där de vill försvara den unga kvinnan, som är personlig tränare och frivillig brandman. Om Cassandra Sainsbury blir dömd skyldig för att ha smugglat så mycket droger, kan hon se fram emot upp till 20 års fängelse.