4-årig pojke dör när han leker med sina bröder: Ingen hade kunnat förutse olyckan

Skriven av Johanna Frid

395 veckor sedan

|

27/10/2016
Maison Hirstle elskede at lege med sine fire brødre.
Maison Hirstle elskede at lege med sine fire brødre.
En familj har förlorat sin lilla pojke efter en tragisk olycka i hemmet, som ingen kunde ha förutsett.

Mitt i fem bröders lek i hemmet i Scarborough vid North Yorkshire i England inträffade en förfärlig olycka. Den kostade familjen deras näst yngste son, fyraårige Maison Hirstle, livet. Det skriver det britiske medie Metro.

Maisons huva fastnade olyckligt i handtaget på huvuddörren, vilket resulterade i att pojken slog huvudet i dörren och blev medvetslös. Det var Maisons 16-årige storebror som upptäckte att den hemska olyckan hade inträffat.

Han bar sin livlösa bror till deras pappa.

Pappan kämpade för att få liv i sonen innan ambulansen kom. Därefter kördes han direkt till intensiven. 

På sjukhuset berättade läkarna för den hårt drabbade familjen att Maison hade fått allvarliga hjärnskador för att han varit utan syre så länge. 4-årige Maison kommer inte överleva, sa personalen som bad föräldrarna säga farväl till sin son.

Maison på sin sista födelsedag. Foto: Privat.

 Lianne White som är vän till familjen beskriver Maison som en livlig pojke med ett stort leende, som älskade att leka med sina bröder. 

- En oförutsägbar olycka har tagit en väldigt speciell liten pojke från vår familj, berättar Lianne White för Metro.

Maison med två av sina älskade bröder. Foto: Privat

Sedan den tragiska olyckan har den sörjande familjen fått mycket stöd det lokala samhället, som samlat in pengar till familjen via en insamlingssida på internet.

Hittils har man samlat in 5000 brittiska pund, vilket motsvarar drygt 55 000 svenska kronor. De ska användas till en gravsten till Maison.