78-årig morfar utnyttjade sin dotter och sina barnbarn i 30 år

Johanna Frid

403 veckor sedan

|

26/09/2016
112
En 78-årig pedofil morfar från Australien har nyligen blivit dömd till tre år och sex månaders fängelse för att ha utnyttjat sin dotter och sina två barnbarn sexuellt under 30 års tid.

Trots att övergreppen pågick under tre decennier dröjde det till 2013 att det anmäldes till polisen. Familjen kommer från den austrialensiska staden Wollongong.

Mannens dotter hade två döttrar och övergreppen började när de var fem år gamla, skriver Daily Mail

Den 78-årige mannen lider enligt uppgift av flera allvarliga sjukdomar och riskerar därför att dö bakom galler. Om han överlever kan han släppas efter att ha suttit av 12 månader av sitt straff.

Övergrepp i åratal

Morfadern erkände i rätten att han hade utnyttjat sin dotter sexuellt i slutet av 60-talet, sitt äldsta barnbarn i mitten av 80-talet och sitt yngsta barbarn omkring 2000.

Domaren Andrew Haesler beslutade att den 78-årige mannen inte ska ha möjligt att ansöka om att bli benånad under de första 12 månaderna av fängelsestraffet på sammanlagt tre år och sex månader. Haesler förklarade i rätten att mannen inte längre utgör en fara för samhället och därför slipper undan med ett milt straff.

Domaren beslutade sig dessutom för ett mildare straff för att morfadern lider av en lång rad sjukdomar och riskerar att dö av en hjärtattack, skriver Daily Mail. Han underströk dock samtidigt att mannen inte förtjänar att slippa undan lätt: 

- Människor som begår allvarliga brott sina egna barn och barnbarn kan inte förväntas undgå straff med anledning av sin hälsa eller ålder, löd förklaringen från Andrew Haesler.

Wollongong i Australien ligger i New South Wales nära Sydney.