Ännu ett stenkast från bro: 25-åring försökte undvika flygande stenar på motorvägen

Skriven av Johanna Frid

Den unge bilisten var tvungen att tänka snabbt när han såg en bil kastas ned på körbanan från en bro.

En 25-årig man från Köpenhamn i Danmark var på söndagen tvungen att tänka snabbt i sin bil på motorvägen, då en sten kastades ned från en bro, rakt på körbanan. 

SN.dk skrive att mannen kom körande på motorvägen kvart över fem på eftermiddagen när han såg något falla från motorvägen, som var tungt trafikerad. 

Stenen, som hade en diameter på omkring sju till åtta centimeter, hann landa på körbanan innan den unge bilisten körde över den.

När den 25-årige mannen ringde till polisen var de snabbt ute vid bron men kunde inte hitta någon sten som stämde med anmälarens upplysningar. 

Bilisten upplyste om att han sett en person gå på bron, men det är ovisst om vederbörande hade något med kastet att göra.

Gårdagens stenkast på motorvägen är det senaste i raden av skrämmande händelser, där personer har kastat föremål ned på körfältet. 

Den allvarligaste händelsen inträffade i juli då en tysk familj som var på hem väg från Sverige drabbades av en stor tragedi. En betongkloss kastades ner på deras bild från en motorvägsbro på danska Fyn.

I bilen satt ett föräldrapar med sin femårige son. 

Barnet slapp undan med mindre skråmor men förlorade sin mamma, då den 33-åriga kvinnan avled. 

Pojkens 36-årige pappa har tidigare denna månad väckts ur sin konstgjorda koma - hans tillstånd var så stabilt att han kunde flyttas till ett sjukhus i Bochum i Tyskland.