Flicka utsatt för grovt överfall på vägen hem: Unga män skarr henne från öra till mun

Skriven av Johanna Frid

399 veckor sedan

|

27/09/2016
När Emilia var på väg hem stötte hon på fyra killar. En av dem skar henne i ansiktet med ett vasst föremål.

- Jag som storasyster är RASANDE!!

Så börjar Marica Jensens Facebook-post. Hon är storasyster till Emilia som i lördags kväll, den 24 september, blev utsatt för ett grovt överfall när hon var på väg till sitt hem i den lilla staden Fredericia i Danmark.  

Överfallet ägde rum cirka klockan 19.45, då Emilia gick förbi fyra killar. En av tog tag i hennes axlar och skar henne i ansiktet med något vasst.

- Eftersom Emilia är så tuff som hon så tar hon tag i hans nacke med sina långa naglar och kämpar sig fri så att hon kan springa iväg. Emilia kom sen till sin väninna, som hjälpte henne hem till oss, skriver Marica Jensen. 

Hon berättar också att Emilia efter omständigheterna har det bra rent fysiskt, men är hårt drabbad psykiskt. Det gäller hela familjen. 

- Emilia slipper kanske undan fysiskt med bara ett ärr på kinden, men hon kommer vara märkt psykiskt av det här i hela sitt liv.

Emilia kan tyvärr inte säga särskilt mycket om de fyra pojkarna, men hon beskriver att tre av dem var omkring 179-180 cm långa och att den sista var kortare än henne - hon är cirka 175 cm lång. De hade på sig Carhartt-byxor. 

- Emilia behöver inte massa uppmärksamhet och var skeptisk inför den här Facebookposten, men vi kom överens om att det var en bra idé att varna andra unga och föräldrar om idioterna som springer runt där ute, skriver storasystern på Facebook. 

Marica Jensen berättar också att polisen är underrättad. 

- Men om någon har sett eller hört något får ni gärna kontakta oss eller polisen. Vi önskar att de här killarna får det straff de förtjänar. Var uppmärksamma och ta hand om varandra! avslutar hon inlägget.