Förgrep sig på 5-årig styvdotter och gjorde henne gravid som tonåring: "Barnet var planerat"

Skriven av Johanna Frid

397 veckor sedan

|

04/10/2016
En man från Queensland i Australien står åtalad för att ha förgripit sig sexuellt på sin styvdotter över en längre tid. Då hon blev gravid som 17-åring förklarade han att barnet var planerat.

De fruktansvärda övergreppen ska ha startat då flickan var fem år gammal, och när hon var 17 år blev hon gravid med hans barn som hon födde våren 2013. Det skriver Daily Mail

Fallet har nu kommit upp i domstol och det har kommit fram att den australiensiske mannen från Maryborough började våldta flickan när hon var 13 år gammal. Han tvingade henne dessutom att se på porr på hans bärbara dator.

De sexuella övergreppen började dock långt tidigare, när flickan bara var fem år gammal. Vid den tiden var mannen i ett förhållande med flickans mamma sedan fyra år tillbaka. När förhållandet tog slut upphörde övergreppen under en period.

När flickan fyllde 13 började övergreppen igen och denna gång ändrade de karaktär till fullbordade våldtäkter utan skydd. Fyra år senare blev hon gravid. 

Efter att styvdottern fött deras gemensamma barn flyttade hon från mannens hem, vilket satte igång en utredning om vårdnadshavare. 

I rätten nekade mannen till att han våldtagit flickan. Han förklarade att barnet var planeraet och att de tillsammans hade undersökt hur man får en flicka. Han försvarade sig med att hävda att deras sexuella förhållande startade när styvdottern var 17 år gammal, och att hon lämnade honom för att han hade varit otrogen. 

Fallet befinner sig nu i domstolen i Queensland. Mannen är åtalad på 15 punkter.