Jonathan körde till träningen och tänkte inte på vad han hade i baksätet: Detta mötte honom sen

Filip Grönroos

408 veckor sedan

|

15/09/2016
112
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Den 65-årige morfadern får sin dom i slutet av månaden. Varning: Starka bilder

En dag i juni skulle Jonathan Theobald träna på det lokala gymmet i den brittiska staden Peterborough, som ligger cirka 15 mil norr om London.

Med sig i bilen hade han sina tre hundar av rasen Staffordshite Bull Terrier. Utan att tänka sig för lämnade den 65-årige mannen hundarna Daisy, Mitch och Rascal i baksätet, skriver den brittiska tidningen Metro

Det var ungefär 19 grader varmt den dagen.

Enligt BBC var Jonathan Theobald inne på gymmet i fem timmar innan han gick tillbaka ut i bilen. När han kom tillbaka skrek han av förskräckelse när han upptäckte att två av hundarna var döda och dden tredje mer död än levande. Han försökte rädda den sista hunden, men lyckades tyvärr inte.

I onsdags var Jonathan Theobald i rätten i Peterborough där han erkände sig skyldig för att ha orsakat de tre hundarna stort lidande och blev fälld för att ha brutit mot den engelska djurvärnslagen.

En inspektör från djurvärnsorganisationen RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) berättade i rätten hur hundarnas tre sista timmar hade varit.

- De hade varit själva i bilen i många timmar. De har helt säkert lidit innan de dog, förklarade Justin Stubbs från RSPCA.

Enligt RSPCA bör man aldrig lämna sin hund i bilen en varm dag, oavsett om man bara ska till läkaren eller handla.

- En liten stund är för lång tid, säger Justin Stubbs.

Den 65-årige mannen förväntas få sin dom den 28 september.