Mammans skrämmande bilder av Oliver blir virala: Tänk dig för innan du pussar din bebis

Skriven av Johanna Frid

Så såg Oliver ut när han drabbades av herpesviruset. Foto: Facebook.
Så såg Oliver ut när han drabbades av herpesviruset. Foto: Facebook.
Brittiska Amy Stinton hamnade i en mardröm när hennes son smittades med herpes efter en puss från en främmande person. Nu varnar hon andra för att begå samma misstag.

Bebisar är så härliga och mjuka och det är inte ovanligt att man vill pussa dem trots att det inte är ens eget barn. Men föräldrar ska tänka efter en extra gång innan de låter andra personer komma för nära deras bebisar - i synnerhet om de har ett förkylningssår vid munnen.

Den brittiska mamman Amy Stinton från Portsmouth i södra England berättar i en varning på Facebook om hur hennes lille son Oliver smittades med herpesvirus när en främmande person gav honom en puss. 

Den olyckliga mamman delar sin skräckhistoria tillsammans med flera obehagliga bilder som visar Oliver svullen och med sår över stora delar av kroppen.

- Det här är vad som händer när bebisar kommer i kontakt med förkylningssår. Oliver har nu smittats av herpesvirus och kommer att vara det resten av sitt liv. Tänk dig för innan du pussar en bebis, skriver Amy Stinton på Facebook, där hennes varning delats knappt 10 000 gånger.

Det har varit en tuff period för Oliver. Foto: Facebook.

Bebisar blir betydligt hårdare drabbade av herpesvirus. Oliver låg på sjukhus i fyra dagar och var tvungen att få dropp. 

Tidigare skrev Amy Stinton att Oliver fortfarande har ont och är ledsen, men att han börjar må bättre.

Oliver hade sår över stora delar av sin lilla kropp. Foto: Facebook.

Amy Stinton är inte den första mamman som varnar mot att bebisar kan drabbas av herpes när folk med förkylningssår kommer för nära. 2013 avled en för tidigt född två månader gammal flicka efter att hon fått herpesvirus från sin far.

Enligt WHO, Världshälsoorganisationen, är herpes mer utbrett än vad folk tror. Omkring 67 procent av alla vuxna under 50 har herpesviruset HSV1 som ger förkylningssår vid munnen. Herpesvirussen HSV2, som resulterar i sår och blåsor vid könsdelarna, är mindre utbrett.