Mor serverade inte frukost: Sonen blev helt galen och förstörde hennes bil.

Skriven av Jakob A. Overgaard

53 veckor sedan

|

18/05/2023
© Politiet Puławy
© Politiet Puławy
"Det var en mycket märklig polisaktion som ägde rum i Markuszów i Polen. Polisen fick en anmälan om att två berusade män körde runt i en totalt skadad bil på de lokala vägarna."

En patrullbil åkte sedan till platsen där poliserna stoppade en Renault Mégane Cabriolet. En alkoholtest beställdes och föraren, som var 55 år gammal, visade sig ha en promille på nästan två. Den 36-åriga passageraren hade till och med en promille nära tre.

Under förhöret framkom det att passageraren hade vandaliserat bilen eftersom hans mor, som han hade köpt bilen av några dagar tidigare, vägrade göra scrambled eggs åt honom. Därför blev sonen arg och han förstörde bilen med en hacka. Han krossade de yttre lamporna, gjorde flera bucklor, rev av speglarna och krossade framrutan.

Till slut beslutade mannen sig för att kasta ut bilen. Eftersom han var berusad och inte hade körkort bad han sin vän att hjälpa honom. Vännen var också berusad, men det hindrade honom inte från att sätta sig i Renaulten och köra iväg.

Den 55-åriga mannen har nu förlorat sitt körkort och kommer snart att ställas inför rätta. Han riskerar ett fängelsestraff på upp till två år och en stor bötesstraff.

Historien nämner ingenting om huruvida modern och sonen har blivit vänner igen. Det finns heller inga uppgifter om ifall den sura sonen har fått sina scrambled eggs.