Startsida Mat Så gör du perfekta ägg på 60 sekunder – utan...

Så gör du perfekta ägg på 60 sekunder – utan stekpanna

Egg - Eier - Æg
Shutterstock

Morgnar är sällan generösa med tid. Ibland vill man bara ha frukost snabbt, utan att stå och vakta en stekpanna som tar längre tid än man hinner med.

Just nu läser andra

Och det låter nästan för bra för att vara sant – men enligt en metod som refererats av Mirror går det faktiskt att få till ett ”stekt” ägg på endast 1 minut.

En metod som förvånar

I en intervju som återgetts av Mirror berättar Tom Ferris från Roostys att många inte tror honom när han säger att ett stekt-liknande ägg går att göra i mikron.

Han beskriver hur han började experimentera med detta som tonåring och blev förvånad över hur bra resultatet blev.

Det ser ut som ett stekt ägg. Smakar som ett stekt ägg. Känns som ett stekt ägg. Men tillagas helt utan spis.

Ferris menar att hemligheten handlar om hur äggvitan reagerar på den snabba värmen. Den stelnar fort, och det är det som ger den rätta ytan.

Läs också

Så gör du i praktiken

Metoden kräver nästan ingenting: ett mikrosäkert kärl, lite olja, ett ägg och en bit hushållspapper.

Man häller i oljan, snurrar runt den i botten och knäcker sedan ägget i skålen.
Här kommer en detalj som många slarvar med: gulan ska punkteras några gånger. Alla som någon gång sprängt ett ägg i mikron vet varför det är smart att sticka hål på den.

Därefter salt, peppar och en lös täckning med papper. Inte hårt – bara tillräckligt för att hålla stänken borta.

Klar på nolltid

Nu återstår bara att värma.

Kör på full effekt i cirka 60 sekunder, men har du en kraftig mikro bör du kika redan efter 45.

Läs också

Det är nästan löjligt hur snabbt det går. Ett ägg, klart innan kaffet ens hunnit rinna igenom bryggaren.

Vill man åt mer klassisk smak funkar smör lika bra som olja. Resultatet? Ett frukostägg som kräver varken spis, stekos eller disk. Perfekt för stressiga morgnar – eller för dig som bor utan riktig köksutrustning.

Källa: Mirror

Ads by MGDK