24-åring utan utbildning tjänar 250.000 kronor om dagen

Ida Hansson

131 veckor sedan

|

06/01/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 24-årig man från USA har lyckats skapa ett enormt företag, trots att han hoppade av universitetet efter ett år – idag tjänar han över 8 miljoner kronor varenda månad.

Det här är 24-årige John Paul 'JP' Baric. Han hoppade av sin studio efter ett års utbildning när han såg en framtid inom kryptovaluta. Han tjänar nu 1,3 miljoner dollar varje månad.

Foto: miningstore.com

Enligt Ladbible kommer JP Baric från Austin, Texas i USA, och 2013 spenderade han 9000 kronor på att köpa kryptovalutan 'Bitcoin'. Då var kryptovaluta generellt sett inte lika populär som nu, och han tjänade därför snabbt mycket pengar då valutan ökade i värde.

Istället för att hänga med på lektionerna spenderade han tid på att köpa och sälja bitcoins, samtidigt som han spelade spel där han kunde "vinna" fler bitcoins. Det var en hobby som han tjänade lite fickpengar på, men han förväntade sig aldrig att bli miljonär av det.

2017 kunde han se en så stor potential i kryptovaluta att han startade en så kallad 'Bitcoin mine factory', som är en grupp servrar som skapar fler bitcoins genom att lösa uppgifter, i sina föräldrars källare.

Vid den tiden studerade han vid North Carolina State University, men bestämde sig snabbt för att hoppa av eftersom han såg en större framtid i sin verksamhet, och han säger att hans familj var "stöttande".

JP Baric tjänade sin första miljon dollar innan han fyllde 18 år och om sin affärsidé har han uttalat: "Jag gillade att jag inte behövde vara en viss ålder för att köpa mynten, men jag förväntade mig inte att det skulle gå som det åkte."

Han fortsatte: "Idén om att skapa ett eget plattform uppstod när min engelska lärare bad klassen att skapa en affärsplan 2013. [...] Efter det började jag köpa grafikkort från eBay och körde maskinerna i en mjölklåda i mitt hus."Mina föräldrar stöttade processen."

"De såg det komma och visste att jag skulle klara mig bra utan strukturen i universitetsmiljön. När verksamheten expanderade började jag sälja mina platser online [...]. I källaren gjorde företaget över 2 miljoner dollar i vinst, ", utvecklade han.

Verksamheten exploderade snabbt när Bitcoin blev mer och mer värdefullt, och det dröjde inte länge innan JP Baric köpte en övergiven fastighet i Iowa, som han kunde expandera till.

Den fastigheten tjänar för närvarande 40 000 $ (cirka 250 000 $) per dag fördelat på 1 300 datorer, och JP Baric har totalt 23 anställda i sitt företag.

"Man behöver ingen utbildning för att bli framgångsrik, man måste helt enkelt vara målmedveten och jobba hått i två år och jobba mot att skapa värde för alla", säger han och förklarar att majoriteten av vinsten återinvesteras i företaget. Han planerar bland annat att öppna ett nytt kontor i Oklahoma 2022.

Vill du läsa mer om JP Baric och hans företag kan du göra det på hans hemsida.