Airboard – den nya flugan

Skriven av webmaster

403 veckor sedan

|

31/08/2016
Airboards är en rätt så ny och fräsch manick som man har drömt om i åratals.

et är ju ingen nyhet att folk alltid har trott att framtiden kommer att bestå av flygande bilar och andra sorters transportmedel som inte behöver fast mark för att ta sig fram. Airboards är så nära den tanken som man kan komma i detta läge, trots att flygdelen endast är en illusion.

Denna självbalanserande scooter, som den även kallas, dök upp nästan från ingenstans. Helt plötsligt så hade alla antingen fått en Airboard i julklapp eller använt sina sparpengar för att införskaffa en. Det kanske ser komplicerat ut att åka på en, men faktum är att Airboards följer ett väldigt simpelt koncept, och det är inte svårt alls att försöka lista ut hur man använder den eller exakt hur den fungerar.

Airboarden lyder kroppen

När det gäller Airboards så måste man inse att de faktiskt följer kroppens rörelser. Just därför måste man vara väldigt försiktig när man först lär sig åka. En plötslig rörelse kan resultera i att man ramlar av eller liknande, och det är aldrig kul. För att få en Airboard att åka framåt så lutar man sig helt enkelt framåt lite lätt. Samma princip gäller när man ska åka bakåt. Vill man svänga så måste man röra motsatta fot framåt. Det vill säga den motsatta foten till hållet man vill åka. Vill man svänga till vänster så lutar man höger fot försiktigt framåt. För att svänga till höger gör man givetvis likadant fast med sin andra fot. Svårare än så är det inte.

Airboards är alltså inte så värst komplicerade apparater. Vad är det egentligen som har fått folk att falla för dem? Att en sak är enkel, vilket att åka på Airboards är, kan göra så att man tappar intresset snabbare än när man måste ta sin tid för att bemästra något. Människor är rätt så rastlösa varelser, och vi har en tendens att gå vidare om något inte fångar vårt intresse under en längre period. Airboards har dock visat sig vara oerhört underhållande då vad som helst är roligare än att gå när man väl måste ta sig någonstans – som exempelvis tunnelbanan – och dessutom så tillåter detta transportmedel oss att göra tricks om så skulle önskas, vilket gör vad som skulle vara en simpel promenad så mycket roligare. Airboards är alltså mer än bara en fluga som man kommer att glömma om ett halvår.

Priset spelar roll

Hur vet man dock vilket Airboard man ska välja? Det finns ju mer än bara ett alternativ. Lucas Sieber från Airboard Pro säger att de flesta människor brukar fokusera på just priset, vilket inte är så konstigt. Han tycker dock att en billigare Airboard inte alltid är bättre. Förutom att kvaliteten är sämre så kan en Airboard som kostar lite mindre även vara farlig.

”Det är oerhört viktigt att batterierna är av hög kvalitet, då de som är av lägre kvalitet kan explodera om de utsätts för högt tryck”, förklarar Sieber. Han betonar att man alltid ska se till så att batterierna i ens potentiella Airboard kommer från företag som man kan lita på, som LG eller Samsung.

”Om priset är för lågt så är nog risken för hög”, avslutar Sieber.

Detta kanske inte begränsar den oändliga listan med val, men nu vet man i alla fall att en billig Airboard kan resultera i olyckor och andra hemskheter, vilket man självklart vill förhindra. När det gäller elektroniska apparater så bör man inte vara snål med kvaliteten, vilket innebär att dyrare för det mesta är bättre. Man behöver säkerligen inte gå för den dyraste Airboarden på marknaden, men man ska inte sikta på den billigaste heller