Bli vår fin i håret med en ny frisyr

Skriven av KC

320 veckor sedan

|

26/04/2018
Vill du ha ett litet lyft eller en förändring i håret nu till våren men vet inte riktigt vad du ska göra? Kanske du inte vill att det ska kosta för mycket pengar?

Här får du lite tips på hur du billigt och enkelt kan få en ny fin vår frisyr:

Färga håret

Du kan färga, eller tona ditt hår, i en annan färg. Det blir en förändring och förhoppningsvis ett lyft. Om du vill ha en långvarig förändring så väljer du en färg som växer ut och vill du ha en kortsiktigare förändring så väljer du en toning. Det finns hår toningar som håller i några veckor och det finns toningar som håller i endast några dagar.

Du kan självklart gå till en frisör och färga håret om du känner dig väldigt osäker på att göra det själv, men då kostar det betydligt mer än om du går till en butik och köper hårfärg och gör det själv.

Idag säljs hårfärg och toningar i nästan alla livsmedelsbutiker. 

Håruppsättning

Det allra billigaste och enklaste sättet att förändra din frisyr är att helt enkelt göra din frisyr på ett annat sätt – utan klipp eller färg. Om du brukar ha ditt hår utsläppt jämnt så kan du till exempel sätta upp håret i en tofs eller en fläta, då kan byta sida på din bena eller om du har kort hår så kan du kamma håret bakåt eller framåt beroende på hur du brukar ha det. Du kan även använda hårsmycken som diadem, hårspännen, hår snoddar och mycket annat.

Hår trimmer

Om du vill vara din egen frisör och lätt klippa håret själv hemma så är en hår trimmer det perfekta hjälpmedlet. Det finns många olika hår trimmers att välja på idag, och alla ser olika ut och har olika finesser och egenskaper.

Det finns trimmers inom olika prisklasser, allt från några hundralappar upp till några tusenlappar. De har olika tillbehör och munstycken. Tänk ut vad du vill använda din trimmer till och hur du vill använda den – och vilka munstycken och tillbehör du då behöver. Du kan klicka här och läsa tester av olika hår trimmers i olika prisklasser och märken.