Kom igång med hemmaträningen

Skriven av KC

322 veckor sedan

|

11/04/2018
Känner du att det är svårt att komma igång med träningen? Då kanske hemmaträning kan vara något för dig.

Det finns många fördelar med att träna hemma, men den kanske främsta är att det är lättare att få det att bli av. Så är du en av de många som har svårt att komma igång, så rekommenderar vi hemmaträning. Du slipper ta dig iväg till en träningslokal, boka ett pass, betala dyra avgifter för gymmet. En annan fördel är att du inte behöver träffa massor av andra vältränade människor som man så lätt jämför sig med och får dåligt självförtroende.

Vad behöver jag för utrustning?
Vilken utrustning du vill använda för din hemmaträning är helt upp till dig. Det går alldeles utmärkt att träna utan några redskap alls. Men med rätt redskap kan träningen både bli roligare och mer effektiv.

Vi rekommenderar därför att du funderar på vilken typ av träning som du vill ägna dig åt och vilka redskap som kan underlätta den typen av träning. Det kan till exempel handla om en mjuk mata, ett par gympaskor eller något annat. Ett redskap som lämpar sig väldigt bra för hemmaträning är kettlebells.

Kettlebells
En kettlebell är ett tungt järnklot med handtag. Kettlebells har blivit oerhört populära på senare tid och det är inte så konstigt. Det finns många fördelar med kettlebells. Träningen med kettlebells är skonsam mot kroppen, samtidigt som den är effektiv och utmanande. En annan fördel är att träningen kan utföras i princip var som helst, till exempel hemma i vardagsrummet.

Se till att du lär dig att göra övningarna på rätt sätt för att inte skada kroppen. Det kan verka ensidigt med kettlebells men faktum är att du kan träna både styrka, smidighet och kondition med detta träningsredskap. Dessutom är det tidseffektivt att träna med en kettlebell. Prova gärna ett standardklot om du inte har tränat med kettlebells tidigare.