Så här hittar du rätt tvättmaskin som passar hela familjens behov

Skriven av KC

317 veckor sedan

|

26/04/2018
Att köpa en ny tvättmaskin är en investering som man behöver undersöka lite innan man genomför.

Det finns flera faktorer som kan vara bra att tänka på:

  • Vilken typ av tvättmaskin behöver ni? Det finns tvättmaskiner som är toppmatade och frontmatade, vilket betyder om maskinen har luckan framtill eller upptill. Detta kan vara bra att tänka på beroende på vart man ska ha maskinen stående. Är det i ett trångt litet badrum så kanske det är mer lämpligt med en tvättmaskin som är toppmatad och då kan ha andra saker runt omkring utan att man behöver tänka på att luckan ska gå att öppna.
  • Storlek - Det finns stora tvättmaskiner som tar många kilo och det finns mindre tvättmaskiner för mindre mängd kläder. Hur många personer ni är i familjen kan avgöra hur stor tvättmaskin ni behöver.
  • Finesser: Vill du ha en tvättmaskin som är tvättmaskin och torktumlare i ett? Vill du ha en digital display? Det finns många olika modeller och finesser att välja på.
  • Sedan finns det självklart val som färg till exempel. Förr var alla maskiner i stort sett vita, nu kan du hitta bland annat svarta tvättmaskiner.

Det kan vara bra att besöka några butiker och titta på olika tvättmaskiner i verkligheten för att få en känsla för vad ni tycker om och behöver. Det är ibland svårt att läsa sig till allt, och att få känna och se produkten på riktigt kan hjälpa er i valet.

Specifikationer

Att hitta rätt tvättmaskin kan vara svårt då utbudet är stort. Men vet ni vad ni vill ha så kan ni lätt jämföra olika modeller och deras specifika egenskaper. Ni kan läsa olika test av tvättmaskiner och där se vad de olika tvättmaskinerna får för omdömen av kunder, jämföra priset på produkten i olika butiker och se just vad de olika maskinerna har för energiklass, tvätt kapacitet, centrifugeringshastighet och mycket mera.