Så sparar du på värmen i vinter

KC

403 veckor sedan

|

21/10/2016
Förbrukning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hösten är här, och det betyder att vintern närmar sig med snabba steg. Under de långa och kalla vintermånaderna kan det vara svårt att hålla värmen. För många människor är vintern detsamma som kalla golv och höga elräkningar.  Så behöver det inte vara – det är nämligen möjligt att reducera värmeutsläppet betydligt genom att använda mörkläggningsgardiner.  Mörkläggningsgardiner verkar isolerande Det finns många fördelar med att använda mörkläggningsgardiner. Särskilt på sommaren när det mörkt sent och ljust tidigt. Mörkläggningsgardiner gör det möjligt att sova trots att solen har gått upp.  Men det är faktiskt inte bara på sommaren som mörkläggningsgardiner är praktiska. På vintern fyller de också en funktion – mörkläggningsgardinen har en isolerande verkan och hjälper därmed till att hålla värmen.  Mörkläggningsgardinen behöver inte vara en rullgardin – den kan bland annat också fås som lamellgardin.  Takfönster säkrar ljusinsläppet – men kom ihåg isolerande gardiner När det är mörkt och kallt ute, som på vintern, kan det vara en fördel med takfönster. De ser till att det kommer dagsljus in i bostaden – och att det utnyttjas så mycket som möjligt. Många takfönster har särskilda rutor som ser till att energiutsläppet är lågt. De medverkar alltså till att värmeförlusten reduceras.  Genom att kombinera takfönster med mörkläggningsgardiner är det möjligt att reducera värmeförlusten ytterligare. Stora fönsterpartier är alltså inte automatiskt lika med skyhöga elräkningar. Rädslan för en jätteräkning är ogrundad – åtminstone om man kombinerar takfönstren med mörkläggningsgardiner som är specialdesignade för ändamålet: att reducera värmeförlust och därmed spara energi.  Kontrollera rutorna En av de största synderna när det kommer till värmeutsläpp är just fönstren. Den bästa lösningen är att ha lågenergirutor i två lager, som kan hjälpa till med att reducera värmeförlusten och spara energi.

Hösten är här, och det betyder att vintern närmar sig med snabba steg. Under de långa och kalla vintermånaderna kan det vara svårt att hålla värmen. För många människor är vintern detsamma som kalla golv och höga elräkningar. 

Så behöver det inte vara – det är nämligen möjligt att reducera värmeutsläppet betydligt genom att använda mörkläggningsgardiner. 

Mörkläggningsgardiner verkar isolerande

Det finns många fördelar med att använda mörkläggningsgardiner. Särskilt på sommaren när det mörkt sent och ljust tidigt. Mörkläggningsgardiner gör det möjligt att sova trots att solen har gått upp. 

Men det är faktiskt inte bara på sommaren som mörkläggningsgardiner är praktiska. På vintern fyller de också en funktion – mörkläggningsgardinen har en isolerande verkan och hjälper därmed till att hålla värmen. 

Mörkläggningsgardinen behöver inte vara en rullgardin – den kan bland annat också fås som lamellgardin

Takfönster säkrar ljusinsläppet – men kom ihåg isolerande gardiner

När det är mörkt och kallt ute, som på vintern, kan det vara en fördel med takfönster. De ser till att det kommer dagsljus in i bostaden – och att det utnyttjas så mycket som möjligt. Många takfönster har särskilda rutor som ser till att energiutsläppet är lågt. De medverkar alltså till att värmeförlusten reduceras. 

Genom att kombinera takfönster med mörkläggningsgardiner är det möjligt att reducera värmeförlusten ytterligare. Stora fönsterpartier är alltså inte automatiskt lika med skyhöga elräkningar. Rädslan för en jätteräkning är ogrundad – åtminstone om man kombinerar takfönstren med mörkläggningsgardiner som är specialdesignade för ändamålet: att reducera värmeförlust och därmed spara energi. 

Kontrollera rutorna

En av de största synderna när det kommer till värmeutsläpp är just fönstren. Den bästa lösningen är att ha lågenergirutor i två lager, som kan hjälpa till med att reducera värmeförlusten och spara energi.