Bond-stjärnan talar ut om "MeToo-upplevelse": Stor Hollywood-stjärna tog handen under kjolen

Skriven av Ida Hansson

128 veckor sedan

|

13/12/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 45-åriga No Time To Die-aktuella Naomie Harris talar ut om "MeToo"-fall i filmbranschen i en ny intervju

Den brittiska skådespelerskan, 45-åriga Naomie Harris, som just nu spelar med i den senaste James Bond-filmen; No Time To Die, har kommenterat 'MeToo’- fall i filmbranschen i Hollywood i en ny intervju, skriver Unilad.

#MeToo-rörelsen är en internationell och onlinerörelse som bekämpar sexuella övergrepp, särskilt inom film- och tv-branschen. Den slog igenom i oktober 2017 med massiva anklagelser om sexuella trakasserier i Hollywoods filmindustri.

I en ny intervju uppger Hollywoodstjärnan Naomie Harris att även hon har blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp i sitt arbete som skådespelerska.

Hon anklagar en icke namngiven "a-list"-skådespelare för att ha tagit handen under kjolen - utan tillstånd, mitt under inspelningen.

"Det som var mest chockerande med det var att casting-chefen och regissören var där, och självklart sa ingen något eftersom han var - han är - en så stor stjärna", sa Harris till The Daily Mail på söndagen.

Harris tillade att hon inte kunde undvika att bli påmind om händelsen, på grund av den stora uppmärksamhet som sexuella övergrepp i filmbranschen fått i samband med MeToo-rörelsen.

"Det var min enda MeToo-upplevelse, så jag kände mig väldigt lyckligt lottad när man betänker hur utbrett det är med övergreppr, fortsätter skådespelerskan.

Hon tillade även att hon tycker att det har skett enorma framsteg inom området sedan media och allmänheten blivit medvetna om problemet genom MeToo-rörelsen.

Hon sa också att mycket fler människor har ställts till svars för sina handlingar, i fall som dessa, än tidigare: "Nu har saker och ting definitivt förändrats. Jag var på ett projekt där det var en MeToo-episod och det var ingen tvekan [förövaren] fick sparken omedelbart, sa hon till Daily Mail.