Expertens tips: Här är hemliga vapnet mot fotlukt och andra fotproblem

Ida Hansson

3 veckor sedan

|

28/05/2024
Hälsa
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fotsvett är inte så fräscht, men det är lätt att göra något åt det.

Det är inte alltid som fötterna luktar jättegott efter en hel dag i ett par sneakers, men som tur är finns det hjälp att få – och det är äppelcidervinäger.

Äppelcidervinäger kan vara lösningen på dina fotbekymmer. Denna vanliga ingrediens från köksskåpet är inte bara bra för matlagning, utan även för att hålla dina fötter friska och fria från dålig lukt.

Hudläkaren Dr Neera, som har blivit en internetkändis för sina hudvårdstips på TikTok, delar med sig av hur man kan använda äppelcidervinäger för att effektivt behandla fotproblem.

I en ny video förklarar Dr Neera att äppelcidervinäger innehåller äppelsyra, som hjälper till att exfoliera och läka torra, spruckna fötter.

Den har dessutom antibakteriella och svampdödande egenskaper som är effektiva mot fotlukt, nagelsvamp och fotsvamp.

"Här är ett personligt hygienråd som jag inte kommer att hålla hemligt som dermatolog," säger Dr Neera i videon.

För att dra nytta av äppelcidervinägern rekommenderar Dr Neera att blanda en kopp äppelcidervinäger med fyra koppar varmt vatten.

Fötterna bör sedan blötläggas i denna lösning i 15 minuter, tre gånger i veckan. Detta bidrar till att hålla fötterna rena och fria från svamp samt i gott skick.

Denna behandling har redan blivit viral, med tusentals visningar och kommentarer på TikTok där användare delar sina erfarenheter och framgångar, enligt Mirror.

"Jag har en sprayflaska på min byrå och sprayar varje dag," delar en användare med sig. Andra betonar hur enkelt och effektivt det är att använda vinäger i olika former för att bekämpa fotproblem.

Det är dock viktigt att förstå att fotsvamp och andra hudåkommor ofta börjar i små sprickor i huden och kan förvärras genom kontakt med andra som har liknande problem, exempelvis i omklädningsrum eller vid pooler.