Experter varnar: Därför ska du alltid sova på vänster sida

Skriven av Henrik R

41 veckor sedan

|

24/08/2023
Prova det ikväll och gör dig själv en stor tjänst.

Du har säkerligen en favorit-sovställning. Men det är inte helt oviktigt hur du ligger när du sover. Det spelar nämligen stor roll för din hälsa, skriver brittiska Daily Record

Om du brukar somna liggandes på magen, ryggen eller din högra sida är detta dåliga nyheter för dig.

Det är bäst att sova på vänster sida. Detta är den minst skadliga positionen för din rygg visar undersökningar enligt den brittiska tidningen.

Om du sover på rygg finns det en fara för att du lägger för mycet vikt på dina höfter och övre ryggen, och om du vänder dig om på magen riskerar du smärtor i nacken och nedre ryggen.

Utöver att din rygg kommer tacka dig om du ligger på vänster sida gör du också hela din kropp en tjänst då du tar bort press från din mjälte och hjärta. Du får även en bättre andning.

För många kvinnor är den största bonusen att snarkande män låter mindre om de ligger på vänster sida. Man får då en mer optimal luftgenomströmning till lungorna och samtidigt faller inte tungan ner i halsen och blockerar andningen.

Gravida kvinnor bör också ligga på vänster sida. Detta är för att denna sovposition främjar blodgenomströmningen.

Som om detta inte var nog kan människor som har problem med att göra nummer 2 på toaletten också ha en anledning att ligga på vänster sida. Detta får tarmarna att jobba på ett mer effektivt ätt.

Vilken sovposition väljer du ikväll?