13-åriga flickor ser man slå kvinnan på gatan utan att någon ingriper - tar saken i egna händer

Johanna Frid

407 veckor sedan

|

20/09/2016
Flera vuxna stod och såg på medan en man skrek och slog en kvinna mitt på gatan. Ingen reagerade. Utom en grupp tjejer på 13 år.

I fredags blev 13-årige Selin Fortaci och hennes kompisar vittne till något som varken barn eller vuxna ska behöva se.

På gatan i Stockholm stod flera vuxna och såg på medan en man skrek och slog och en kvinna. Ingen reagerade. Efter en stund kunde flickorna inte stå ut längre, skriver Aftonbladet.

– Min kompis reagerade först och sprang mot mannen och började skrika och putta på honom, säger Selin och fortsätter:

– Sedan började vi alla gå mot honom. Några tog kvinnan åt sidan. Mannen gick men kom sedan tillbaka men vi lät honom inte komma nära kvinnan igen.

Hon ringde till polisen medan flera av hennes vänner hjälpte till på andra sätt. Mannen hade försvunnit från platsen när polisen anlände. 

Flickorna var inte rädda för den våldsamme mannen.

– Vi kände inte att det var läskigt, vi var allihopa mot honom. Vi reagerade ganska snabbt, det var ingen av oss som tvekade, säger 13-åringen. 

Hyllas av polisen
Flickornas resoluta reaktion väcker uppseende i medierne. Polisen i Skärholmen la i måndags upp en bild på sin Facebook-sida där de handlingskraftiga flickorna fick beröm.

Artikeln fortsätter under bilden.

- Utan de här tjejernas ingripande kunde historien slutat på annat sätt. Vi är otroligt tacksamma för deras hjälp och sånt här värmer lite extra i polishjärtan”, skriver polisen.

Enligt Selin Fortaci är flickorna mycket stolta över polisens beröm - och flickornas föräldrar tycker nog också att det är riktigt bra jobbat.