Charlottes bror avled i en olycka för 14 år sedan: Nu har han dykt upp på nätet som "Jens Jensen"

Johanna Frid

399 veckor sedan

|

24/11/2016
Charlotte tappade hakan när hon plötsligt upptäckte sin bror på nätet, där han letade efter kvinnor att ha sex med.

René Drue avled i en trafikolycka 2002, men nu har han vaknat till liv på sex-appen Tinder.

En okänd person med användarnamnet Jens Jensen har valt att använda en gammal bild av den avlidne mannen som blickfång för möjliga sexpartners. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jag har flera gånger försökt kontakta personen som använder bilden men har aldrig fått något svar, säger en frustrerad Charlotte Drue från Frederikssund i Danmark. Hon är syster till den avlidne mannen.

Hon försöker nu på Facebook uppmärksamma missbruket av fotografiet av brodern, som ofrivlligt har blivit en aktiv deltagare på Tinders köttmarknad.

I sin uppdatering försöker hon vädja till samvetet hos personen bakom profilen "Jens Jensen". Hon skriver bland annat följande i sin uppdatering på det sociala mediet:

"Det är oschysst och dålig stil att ha en profilbild av en person som dog 2002!! Hur tycker du själv att det fungerar?"

Charlotte Drue hade inte kunnat föreställa sig att bilden av hennes lillebror skulle sluta som profilbild på sexappen Tinder, när hon la ut bilden på nätet.

Enligt personuppgiftslagen i Danmark är det inte olagligt att använda folks bilder om de själv har lagt ut dem på nätet. 

Om man frågar Thomas Bigum som är expert på sociala medier och internetbeteende, så är det en utopi att tro att denna typ av identitetsmissbruk på nätet kan bekämpas.

- Teknologin har nått så långt att det bara krävs ett högerklick med muset och dålig moral för att missbruka andras bilder. Det enda man reellt sett kan göra är att inte ha bilder på sin profil, men det är ju inte heller ändamålsenligt, säger Thomas Bigum till Frederiksborg Amts Avis.

Se Charlotte Drues post nedan:

Ja, lillebror lever i bästa välmående - eller hans bild gör! Så kära Jens Jensen, tack för att du tycker min lillebror ser snäll och snygg ut.

Men ta bort/byt ut din profilbild. Det är oschysst och dålig stil att ha en profilbild av en person som dog 2002!!

Hur tycker du själv att det fungerar?

Dela gärna och om någon känner Jens, knacka honom på axeln och säg "dålig stil"....

Bilden används på dejtingsidan Tinder.....