Dubbla olyckor på Gröna Lund inom 24 timmar skakar besökare

Skriven av Henrik R

44 veckor sedan

|

24/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dubbla olyckor på Gröna Lund inom 24 timmar skakar besökare.

Inom loppet av mindre än ett dygn har två olyckor inträffat på nöjesparken Gröna Lund, vilket har orsakat oro bland parkens besökare. Fredrik, ett vittne som var på plats med sin familj, berättade om en incident där en kvinna skadade sitt ben på attraktionen Flygande mattan.

Den första olyckan inträffade på söndagskvällen i Lustiga huset, där en kvinna i 50-årsåldern ramlade vid den snurrande trappan. Max Lagerbäck, tillförordnad informationschef på Gröna Lund, bekräftade händelsen men kunde inte ge någon information om kvinnans skadeläge.

Mindre än 24 timmar senare inträffade en ny olycka, denna gång i samband med att en kvinna åkte Flygande mattan. Kvinnan, som inte uppvisade några synliga skador, klagade över smärta i foten och fördes till sjukstugan. Lagerbäck kunde inte ge några detaljer om hur skadan uppstått.

Ett vittne som var på plats på Gröna Lund under måndagseftermiddagen berättade att folk var skärrade efter olyckan. De personer som var kvar inne i Lustiga huset fick gå ut via sidoingångar, enligt vittnet.

Dessa incidenter följer efter en rad olyckor på Gröna Lund, inklusive en incident tidigare i juli där en kvinnlig anställd träffades av gondolen på berg- och dalbanan Insane, och en dödsolycka med Jetline där en 35-årig kvinna miste livet och nio personer skadades, inklusive tre barn. Utredningar pågår för att fastställa orsakerna till dessa olyckor.