En rad trafikolyckor inträffar över hela landet

Henrik R

50 veckor sedan

|

03/07/2023
Inrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flera personer förda till sjukhus

En mängd trafikolyckor har ägt rum under en svår söndagseftermiddag, och dessa incidenter har drabbat flera olika delar av landet. På E4 i Markaryd kolliderade två bilar, vilket ledde till att fyra personer skickades till sjukhus.

Trots den alarmerande situationen uppges det inte vara några livshotande skador. Aftonbladet rapporterar att polisen för närvarande arbetar på olycksplatsen.

I Herrljunga skedde en annan olycka där två personbilar krockade i en korsning mellan länsväg 182 och länsväg 1851. En kvinna i 60-årsåldern, som var inblandad i olyckan, fördes till sjukhus med ambulanshelikopter på grund av allvarliga skador. "Det är en allvarlig sidokollision. Fronten på den ena bilen är intryckt. Och sidan på den bilen som blev träffad är helt intryckt", säger Jonas Myrén, insatsledare för Räddningstjänsten Herrljunga, till SVT.

I Haninge rapporterades en motorcykelolycka, där två ungdomar körde av vägen på Gudöbroleden. Den person som var passagerare i olyckan fördes till sjukhus, men skadorna är inte livshotande. Polisen uppgav att de genomförde ett nykterhetstest på föraren, vilket var negativt. En rapport om misstanke om kroppsskada har upprättats.

I Göteborg inträffade en olycka där en personbil kolliderade med en spårvagn på Avenyn. Olyckan inträffade när föraren, en kvinna i 45-årsåldern, gjorde en felaktig vänstersväng vilket ledde till krocken. Hon har nu anmälts för vårdslöshet i trafik.

Förutom de större olyckorna har det varit ett antal mindre incidenter under dagen där inga personer skadats. I Bjurholm krockade en bil med ett rådjur, men det är ännu oklart om rådjuret skadades. En vindby fick tag på en släpvagn i Kävlinge vilket ledde till att en personbil med släp voltade. Och i Piteå var två personbilar inblandade i en mildare olycka.

Denna serie av olyckor har lett till att flera personer har skadats och förts till sjukhus. Men med effektiva räddningstjänster på plats har situationen blivit hanterad på bästa sätt. Det är en skarp påminnelse om betydelsen av att vara försiktig och uppmärksam i trafiken.