Enorm vinst till Hedemorabo

Henrik R

53 veckor sedan

|

05/07/2023
En man i 60-årsåldern från Hedemora har vunnit årets näst högsta Lottovinst på hela 8,7 miljoner kronor

En man i 60-årsåldern från Hedemora har vunnit årets näst högsta Lottovinst på hela 8,7 miljoner kronor. Vinsten kommer att förändra hans liv på flera sätt, inklusive att uppfylla hans dröm om att resa till USA.

Mannen, som har spelat Lotto sedan mitten av 1990-talet, var helt omedveten om sin vinst när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringde upp för att gratulera honom.

− Min första känsla var att det inte kunde vara sant, det var svårt att ta in. Helt overkligt, berättar vinnaren.

Med sju rätt på Lotto 1, resulterade hans rad i en vinst på exakt 8 764 519 kronor. Nu ser han fram emot en ljus framtid, där han kan spendera mer tid med sin familj och kanske till och med gå i pension.

− Jag är inte helt redo för att gå i pension ännu men nu kan man börja blicka mot det. Jag ser fram emot en lugn pension där jag kan spendera tid med familjen, berättar vinnaren.

Han planerar också att resa, något han inte har haft möjlighet att göra tidigare.

− Någon resa blir det också. Tidigare har jag inte rört mig längre än Skandinavien men nu kan man vidga sina vyer lite. Det hade varit spännande att få besöka New York och Washington.

Daniel Arnkvist, Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, var den som fick överraska Hedemorabon med miljonvinsten.

− Att få dela så glada nyheter är alltid lika speciellt. Extra kul att det var årets näst högsta vinst på Lotto, säger han.

Mannen kommer nu att erbjudas både ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med ett bankmöte.

− Vinster som överstiger fem miljoner kronor betalas alltid ut i samband med ett bankmöte som en del i Svenska Spel Turs spelansvar, säger Daniel Arnkvist.

Hedemorabon lade sin rad hos Hemköp i Hedemora.

Rätt rad Lotto 1, lördag 1 juli 2023: 3 – 16 – 18 – 22 – 25 – 26 – 32

Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer. Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst. Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg. Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.